ΑρχικήΥπολογιστέςΤο Office για iPad διαθέτει πλέον υποστήριξη ποντικιού και trackpad

Το Office για iPad διαθέτει πλέον υποστήριξη ποντικιού και trackpad

Το είπε και το έκανε, η Microsoft φέρνει υποστήριξη ποντικιού και trackpad στις εφαρμογές του Office για iPad, αρχής γενομένης από σήμερα. Ο κατασκευαστής λογισμικού υποσχέθηκε στις αρχές αυτού του έτους ότι θα ενημερώσει τις εφαρμογές του Office iPadOS, και τώρα ενημερώσεις είναι πλέον διαθέσιμες για Word, Excel και PowerPoint στο App Store.

Το Office για iPad σας επιτρέπει τώρα να χρησιμοποιείτε το ενσωματωμένο trackpad στο Magic Keyboard της Apple για χρήση σε κείμενο, φωτογραφίες και άλλα αντικείμενα στο Word, Excel και PowerPoint. Ο κέρσορας του ποντικιού έχει την ικανότητα να γνωρίζει το περιβάλλον εργασίας, όπως και άλλες εφαρμογές που εκμεταλλεύονται το Magic Keyboard, ώστε να μπορείτε να επισημάνετε κείμενο στο Word, να αλλάξετε το μέγεθος των εικόνων και των γραφημάτων στο PowerPoint και να επιλέξετε πολλά κελιά στο Excel. Είναι πολύ παρόμοιο με τη χρήση του Office σε υπολογιστή ή Mac.

Παράλληλα με την υποστήριξη του ποντικιού και του trackpad, η Microsoft προσθέτει επίσης περισσότερα Fluent UI στο Office για εφαρμογές iPad. Το Word, το Excel και το PowerPoint έχουν ανανεωμένες οθόνες εκκίνησης και μια νέα καρτέλα μενού με πρόσθετα νέα χαρακτηριστικά.

Η Microsoft σχεδιάζει επίσης να φέρει υποστήριξη πολλαπλών εγγράφων στο Excel, καλύτερο μενού με βάση τα συμφραζόμενα και υποστήριξη αρχείων εκτός σύνδεσης για αρχεία στο cloud κατά τους επόμενους μήνες.

Οι συγκεκριμένες προσθήκες σίγουρα χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα θετικές για τα άτομα που χρησιμοποιούν το iPad για επαγγελματικές εργασίες που δουλεύουν εν κινήσει και δεν έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιούν την δεδομένη χρονική στιγμή τον υπολογιστή που είναι πιο ισχυρός για αυτές τις διεργασίες. Ωστόσο, από προσωπική εμπειρία γνωρίζω πως αρκετά άτομα εργάζονται αποκλειστικά σε tablet, όπως το iPad, επειδή δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να αγοράσουν ένα δυνατό υπολογιστή που κοστίζει μερικές χιλιάδες ευρώ, και έτσι βολεύονται με το ταπεινό, πλην τίμιο tablet. Ας όψεται η κακούργα η φτώχεια.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166