Η Google θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για την πρόβλεψη των προβλημάτων υγείας

Η Google θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για την πρόβλεψη των προβλημάτων υγείας

Η Google θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για την πρόβλεψη των προβλημάτων υγείας, και ειδικότερα των καρδιακών παθήσεων.

Μέσω της χρήσης της μηχανικής μάθησης και του AI, οι επιστήμονες της Google μαζί με τη θυγατρική της εταιρεία που ονομάζεται Verily, η οποία ειδικεύεται στην τεχνολογία της υγείας, έχουν επινοήσει έναν νέο τρόπο εκτίμησης του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων στους ασθενείς.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα προηγμένο λογισμικό που χρησιμοποιεί έναν νέο αλγόριθμο, το οποίο βάσει των πληροφοριών που θα έχει στη διάθεσή του, όπως η ηλικία ενός ατόμου, η αρτηριακή πίεση και εάν είναι καπνιστής, θα αναλύει το δεδομένα. Αυτά τα δεδομένα στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν για να προβλεφθεί η πιθανότητα καρδιακής προσβολής ή άλλο βασικό καρδιακό επεισόδιο σε ένα ασθενή με σχεδόν την ίδια ακρίβεια που παρέχουν οι τρέχουσες μέθοδοι σήμερα από τους γιατρούς.

Δεδομένου ότι η νέα μέθοδος της Google δεν απαιτεί εξέταση αίματος, οι γιατροί θα μπορούν να καθορίζουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο ενός ατόμου πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Ωστόσο, πρέπει να δοκιμαστεί προσεκτικά πριν εφαρμοστεί σε πραγματικές συνθήκες.

Ένα πρόσφατα δημοσιευμένο έγγραφο στο περιοδικό Nature, Biomedical Engineering, παρέχει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την τεχνολογία πίσω από το λογισμικό και τον τρόπο λειτουργίας του. Αντί να αντικαταστήσει τους επαγγελματίες στον τομέα της υγείας, αυτή η νέα χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης θα μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση των διαγνωστικών εργαλείων που χρησιμοποιούνται από τους γιατρούς παγκοσμίως.

Οι επιστήμονες στο Google και τη Verily ανέλυσαν ένα ιατρικό σύνολο δεδομένων που περιείχε εξετάσεις από ιατρικά σχεδόν 300.000 ασθενών χρησιμοποιώντας τη μηχανική μάθηση για να εκπαιδεύσουν τον αλγόριθμο. Ο αλγόριθμος της εταιρείας κατάφερε να προσδιορίσει ποιοι ασθενείς υπέφεραν από καρδιαγγειακό επεισόδιο τα τελευταία πέντε χρόνια με 70% επιτυχία. Αυτή η υψηλή επίδοση κατατάσσει το νέο αλγόριθμο ακριβώς πίσω από την τρέχουσα μέθοδο εξέτασης αίματος για να προβλέψει σωστά την καρδιαγγειακή υγεία του ασθενούς που είναι 72%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας