Η HTC θα απολύσει 1.500 εργαζόμενους στην Ταϊβάν, περίπου το 25% του εργατικού της δυναμικού

Η HTC θα απολύσει 1.500 εργαζόμενους στην Ταϊβάν, περίπου το 25% του εργατικού της δυναμικού

Η HTC θα απολύσει 1.500 εργαζόμενους στην Ταϊβάν, περίπου το 25% του εργατικού της δυναμικού.

Η γνωστή κατασκευάστρια smartphone HTC θα προβεί σε περικοπή 1.500 θέσεων εργασίας στη μονάδα παραγωγής στην Ταϊβάν που αντιστοιχεί περίπου στο ένα τέταρτο του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, σε μια προσπάθεια για την καλύτερη διαχείριση των πόρων, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να γνωρίζει σημαντικές μειωμένfες πωλήσεις.

Δυστυχώς οι περικοπές των θέσεων εργασίας δείχνει να είναι μονόδρομος για τον κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων από την Ταϊβάν, αφού τα έσοδα μειώνονται και οικονομική ζημία μεγαλώνει με σταθερό ρυθμό.

Όλη αυτή η αρνητική κατάσταση οφείλεται στο γεγονός πως το μερίδιο αγοράς της HTC μειώνεται εν μέσω αυξανόμενου ανταγωνισμού από την Apple, τη Samsung Electronics Co και τους κινέζους αντιπάλους που αναμφισβήτητα έχουν μπει πολύ γερά στο παιχνίδι και πλέον δείχνουν τα δόντια τους απέναντι στους ανταγωνιστές.

Η HTC δήλωσε ότι θα κόψει 1.500 θέσεις εργασίας στην μονάδα παραγωγής της στην Ταϊβάν, όπου αυτός ο αριθμός αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τέταρτο από τους 6.450 υπαλλήλους που διαθέτει σε όλο τον κόσμο για το μήνα Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας.

Η εταιρεία ανέφερε πως: «Σήμερα, η HTC ανακοινώνει σήμερα ένα σωτήριο σχέδιο για το οικονομικό συμμάζεμα σε όλα τα τμήματα των επιχειρήσεων που διαθέτει στην Ταϊβάν… Εν ολίγοις το συγκεκριμένο σχέδιο θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη και πιο ευέλικτη διαχείριση των οικονομικών της πόρων».

Οι απολύσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η παρούσα κίνηση αποτελεί επίσης μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που φέρνει τις επιχειρήσεις smartphone και VR της HTC κάτω υπό κοινή ηγεσία.

Αυτό η ενέργεια έρχεται μετά από τη συμφωνία ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων όταν η Google απέκτησε την εταιρεία στα τέλη του περασμένου έτους, κατά την οποία η HTC μετατόπισε περίπου 2000 άτομα από το προσωπικό της, κυρίως μηχανικούς κινητών τηλεφώνων, στο Google Alphabet, δημιουργώντας αμφιβολίες για το μακροπρόθεσμο μέλλον της Ταϊβάν.

Η μείωση των θέσεων εργασίας από την HTC έρχεται εν μέσω μείωσης των εσόδων και των πωλήσεών της. Η εταιρεία ανακοίνωσε 55,5% πτώση των εσόδων τον Απρίλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας