Η Huawei τα βρήκε μπαστούνια, αφού οι ΗΠΑ την κατηγορούν για κατασκοπεία

Η Huawei τα βρήκε μπαστούνια, αφού οι ΗΠΑ την κατηγορούν για κατασκοπεία

Η Huawei τα βρήκε μπαστούνια, αφού οι ΗΠΑ την κατηγορούν για κατασκοπεία.

Παρόλο που ο κινεζικός γίγαντας ηλεκτρονικών ειδών, η Huawei απέρριψε σήμερα τις κατηγορίες για κατασκοπεία που την προσάπτουν Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, χαρακτηρίζοντας τις ως άδικες και αβάσιμες υποψίες, τα πράγματα για την εταιρεία φαίνεται να πραγματικά δύσκολα, διότι αντιμετωπίζει έναν οικονομικό αποκλεισμό στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Μολονότι ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι οι ανησυχίες για την ασφάλεια των ΗΠΑ μπορεί να ισχύουν και για οποιαδήποτε άλλη εταιρεία που έχει την έδρα της στην Κίνα, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι για ένα ανεξήγητο λόγο έχουν επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στην Huawei και την ZTE, παρά στην ευρύτερη επέκταση των κινεζικών εταιρειών στις ΗΠΑ.

Οι επικεφαλής των Αμερικανικών υπηρεσιών του FBI, της NSA και της CIA, όλοι τους προτείνουν στους Αμερικανούς καταναλωτές να αποφεύγουν να ψωνίζουν προϊόντα και υπηρεσίες από την Huawei και την ZTE, αποκαλώντας τους ως επικίνδυνες, καθώς είναι “στενοί συνεργάτες των ξένων κυβερνήσεων”.

Ωστόσο , οι ανησυχίες για την ασφάλεια της χώρας τυγχάνει να είναι κάτι περισσότερο από θεωρητικές, δηλαδή απτές. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν σε μεγάλο βαθμό τις ανησυχίες τους σχετικά με τους κινδύνους που θα μπορούσε να δημιουργήσουν οι συσκευές που προέρχονται, όπως και από Huawei τα μελλοντικά δίκτυα 5G που θα εγκατασταθούν τόσο στην Αμερική, όσο και την Αυστραλία, ειδικά εάν η κυβέρνηση της Κίνας απαιτήσει από την εταιρεία πρόσβαση στα δεδομένα των πελατών και τον έλεγχο των πόρων του δικτύου. Και οι δύο εταιρείες θεωρούν τους εαυτούς τους αξιόπιστους, επισημαίνοντας πως αυτές οι κατηγορίες είναι αντικειμενικά υπερβολικές.

Ανεξάρτητα από τις ανησυχίες των ΗΠΑ, η Huawei παραμένει ως κορυφαίος πωλητής παγκοσμίως στους ασυρμάτους δρομολογητές 4G και 5G, μαζί με τη Samsung, και μάλιστα είναι μία από τις δύο εταιρείες που ανακοίνωσαν end-to-end 5G hardware που είναι έτοιμο για εμπορική ανάπτυξη το 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας