Η Hyundai Motor θα αγοράσει την εταιρεία ρομποτικής Boston Dynamics

Η Hyundai Motor θα αγοράσει την εταιρεία ρομποτικής Boston Dynamics

Η Hyundai Motor θα αγοράσει την εταιρεία ρομποτικής Boston Dynamics για σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο γουόν, ή απλά 919 εκατομμύρια δολάρια σε σημερινή ισοτιμία, αναφέρουν έγκυρες πηγές. Η Boston Dynamics έγινε ευρέως γνωστή παγκοσμίως για τα συναρπαστικά ανθρωποειδή ρομπότ που κατασκευάζει, ενώ ορισμένα εξ αυτών έχουν τη μορφή ζώων, όπως για παράδειγμα σκυλί ρομπότ.

Εφόσον κλείσει αυτή η εξαγορά, η Hyundai θα λάβει το 80% της Boston Dynamics, που σημαίνει ότι έχοντας το πλειοψηφικό πακέτο θα μπορεί να παίρνει μόνη της αποφάσεις, χωρίς να λογοδοτεί σε κανέναν, πέραν του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Η Hyundai δήλωσε πρόσφατα ότι η ρομποτική θα αποτελεί το 20% των μελλοντικών της δραστηριοτήτων, ενώ φέτος ξεκίνησε επίσημα ένα νέο τμήμα που είναι αφιερωμένο στην ρομποτική και φέρει την ονομασία «Hyundai Robotics» . Επιπλέον, η Hyundai έχει επενδύσει τεράστια χρηματικά πόσα σε δυναμικές νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, όπως στην 42dot και την Aptive με την προοπτική να βρίσκεται πάντα μπροστά από τις εξελίξεις και να μην ακολουθεί τους πρωτοπόρους, όπως πράττουν ορισμένες ανταγωνίστριες εταιρείες.

Η Boston Dynamics ήταν ανέκαθεν μία εταιρεία που δημιουργούσε καινοτόμα έργα, για αυτό το λόγο αρκετοί τεχνολογικοί κολοσσοί ενδιαφέρθηκαν να την αποκτήσουν έναντι αδράς αμοιβής. Έτσι το 2013 η Google την αγόρασε για ένα χρηματικό ποσό που δεν έχει γνωστοποιηθεί έως τώρα, ενώ το 2017 την αγόρασε η SoftBank με κύριο σκοπό να χρησιμοποιήσει αυτά τα ρομποτικά έργα για εμπορικές λύσεις.

Τα ρομπότ της εταιρείας με την επωνυμία «Spot» πωλούνται για 74.500 δολάρια το καθένα και έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλές εξειδικευμένες περιπτώσεις, από την παρακολούθηση ραδιενεργών περιοχών στο Τσερνομπίλ έως τη ρυμούλκηση οχημάτων που δεν ήταν δυνατή με άλλο τρόπο. Οι 400 πωλήσεις των Spots έχουν αποφέρει περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια έσοδα στην Boston Dynamics.

Σε γενικές γραμμές αυτή η αγορά από την Hyundai θα τη δώσει τρομερό πλεονέκτημα σε τούτη τη βιομηχανία, που αν μη τι άλλο είναι ιδιαίτερα κερδοφόρα για τους πρωτοπόρους, αλλά παράλληλα είναι και αρκετά κοστοβόρα. Άλλωστε αυτή ήταν η κύρια αιτία που ανάγκασε τις προηγούμενες ιδιοκτήτριες εταιρείες να ξεφορτωθούν την Boston Dynamics.

Προηγούμενο άρθροNordic brands, οι ετικέτες του Βορρά
Επόμενο άρθροBohemian Rhapsody (2018) ταινία για το συγκρότημα Queen
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας