Η IBM θα χρησιμοποιήσει το blockchain για να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα των κοσμημάτων από xρυσό και διαμάντια

Η IBM θα χρησιμοποιήσει το blockchain για να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα των κοσμημάτων από xρυσό και διαμάντια

Η IBM θα χρησιμοποιήσει το blockchain για να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα των κοσμημάτων από xρυσό και διαμάντια.

Το Blockchain θεωρείται ως ένας χρήσιμος τρόπος για να εντοπιστεί η προέλευση των αντικειμένων με διαφάνεια και ασφάλεια. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η IBM έχει σχηματίσει μια κοινοπραξία επιχειρήσεων χρυσού και διαμαντιών για να εντοπίσει και να επιβεβαιώσει ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού για τα κοσμήματα που πωλούνται στα καταστήματα, όπως τα χρυσοχοεία.

Η IBM δήλωσε ότι η πρωτοβουλία TrustChain θα χρησιμοποιήσει το blockchain για να εντοπίσει την προέλευση των ολοκληρωμένων κοσμημάτων που είναι έτοιμα προς πώληση, με την προοπτική να παράσχει αυξημένη διαφάνεια στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Η εταιρεία Aschi Refining , η Helzberg Diamonds , η LeachGarner (προμηθευτής πολύτιμων μετάλλων), ο όμιλος Richline (παγκόσμιος κατασκευαστής κοσμημάτων) και η UL ξεκινούν την πρωτοβουλία TrustChain μέσω του IBM Blockchain Platform σε συνεργασία με το IBM Cloud.

Το TrustChain έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση έξι τύπων δαχτυλιδιών από διαμάντι και χρυσό. Στο μέλλον, οι καταναλωτές θα μπορούν να βλέπουν πληροφορίες σχετικά με την πηγή προέλευσης και την κίνηση των κοσμημάτων τους. Το TrustChain αναμένεται να είναι προσβάσιμο από τους καταναλωτές για τα καταστήματα τους μέχρι τα τέλη του 2018.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι γι ‘αυτό το σπουδαία εγχείρημα», δήλωσε ο Jason Kelley, γενικός διευθυντής υπηρεσιών blockchain στην IBM, σε συνέντευξη του.

Η πρωτοβουλία TrustChain παρακολουθεί και πιστοποιεί τα διαμάντια και τα πολύτιμα μέταλλα σε κάθε στάδιο της διαδικασίας της ολοκλήρωσης του κοσμήματος. Περιλαμβάνει την επαλήθευση προϊόντων και διαδικασιών και την εποπτεία τρίτου μέρους.

Ο στόχος της συνεργασίας είναι να αυξήσει την εμπιστοσύνη για την προέλευση και την διακίνηση των κοσμημάτων, φέρνοντας κοντά μια κοινότητα υπεύθυνων και δεοντολογικών οργανώσεων σε όλη την πολύπλοκη και πολυεπίπεδη αλυσίδα εφοδιασμού κοσμημάτων. Η συγκεκριμένη συνιστώσα είναι ιδιαίτερα σημαντική σε μια εποχή όπου οι πολύτιμοι λίθοι εξορύσσονται από τις ζώνες πολέμου στην Αφρική.

Για τους καταναλωτές, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αποκτήσετε ένα αξιόπιστο προϊόν με τεκμηριωμένη γνησιότητα που εγγυάται την ποιότητα και την κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη. Το σύνολο του οικοσυστήματος των κοσμημάτων – από τους ανθρακωρύχους έως τους κατασκευαστές, τους προμηθευτές χονδρικής πώλησης και τους λιανοπωλητές – βρίσκονται πλέον όλα σε μία ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας