Το αυτόνομο ρομπότ delivery της FedEx ξεκινάει τις δοκιμές το καλοκαίρι του 2019

Το αυτόνομο ρομπότ delivery της FedEx ξεκινάει τις δοκιμές το καλοκαίρι του 2019

Το φετινό καλοκαίρι, η FedEx σχεδιάζει να ξεκινήσει τη δοκιμή ενός ρομπότ για να διαχειριστεί τις παραδόσεις τροφίμων, αγαθών κ.λπ στο σπίτι, συνεργαζόμενη με σπουδαία εμπορικά σήματα, όπως η Walmart, η Pizza Hut και πολλοί άλλοι.

Οι ναυλωτές αυτών των αυτόνομων μηχανημάτων τύπου delivery, όπως οι έμποροι λιανικής και τα εστιατόρια πειραματίζονται εδώ και χρόνια με ρομπότ, drones και αυτοκινούμενα οχήματα σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσουν στο έπακρο την αυτοματοποίηση για να μειώσουν το υψηλό κόστος παράδοσης εμπορευμάτων, γευμάτων από το εστιατόριο, αγαθών από τα παντοπωλεία, ακόμη και παράδοση καφέ στο χώρο του καταναλωτή.

Η FedEx συνεργάζεται με την Deka Development & Research Corp, της οποίας ο ιδρυτής είναι ο Dean Kamen ο οποίος δημιούργησε το πρωτότυπο ηλεκτρικό σκούτερ Segway και το έξυπνο αναπηρικό καροτσάκι που ανεβαίνει με ευκολία τα σκαλοπάτια.

Η εταιρεία παράδοσης αγαθών είπε ό,τι τα ρομπότ της θα μπορούσαν να γίνουν μέρος της υπηρεσίας SameDay που λειτουργεί σε 1.900 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τα delivery ρομπότ της FedEx τροφοδοτούνται με ρεύμα από μία ενσωματωμένη μπαταρία που βρίσκεται στο κάτω μέρος της κατασκευής. Επίσης οι κάμερες και το λογισμικό τα βοηθούν να ανιχνεύουν και να αποφεύγουν τα εμπόδια καθώς περιπλανιούνται στα πεζοδρόμια και τους δρόμους με μέγιστη ταχύτητα 14 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Ωστόσο για να τεθούν σε κανονική λειτουργία τα αυτόνομα ρομπότ παράδοσης αγαθών της FedEx θα πρέπει να λάβουν την ξεχωριστή έγκριση από κάθε πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, και εκτιμάται πως οι πρώτες παραδόσεις θα λάβουν χώρα μεταξύ των καταστημάτων και των γραφείων της FedEx.

Κατά μέσο όρο, πάνω από το 60% των πελατών που παραγγέλνουν κάποιο γεύμα ή τα ψώνια τους από το σούπερ μάρκετ μέσω delivery ζουν σε απόσταση τριών μιλίων (περίπου 4,5 χιλιόμετρα) από την τοποθεσία του καταστήματος.

Η FedEx δήλωσε ό,τι βρίσκεται σε διαρκή συνεννόηση με τους συνεργάτες της, στους οποίους περιλαμβάνεται η AutoZone και η Target, για να διαπιστώσουν εάν η αυτόνομη παράδοση είναι μια βιώσιμη επιλογή, όσον αφορά την ταχύτητα της παράδοσης και το κόστος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας