Η κεντρική τράπεζα της Κίνας θα φέρει το ψηφιακό γιουάν για πληρωμές στο Χονγκ Κονγκ

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας θα φέρει το ψηφιακό γιουάν για πληρωμές στο Χονγκ Κονγκ

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας και η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ (HKMA), βρίσκονται στα προκαταρκτικά στάδια εξέτασης για την πιλοτική εφαρμογή του ψηφιακού γιουάν για διασυνοριακές πληρωμές – υπογραμμίζοντας μια ακόμη θετική εξέλιξη στην ανάπτυξη ενός ψηφιακού νομίσματος τύπου CBDC που θα λειτουργεί ως συμπλήρωμα των συμβατικών χρημάτων.

Σε μια ανακοίνωση που εμφανίστηκε στον ιστότοπο της HKMA την Παρασκευή, ο διευθύνων σύμβουλος της, ο Eddie Yue παρείχε μια κατατοπιστική ενημέρωση για τις τρέχουσες εργασίες σχετικά με τις διασυνοριακές πληρωμές μέσω του ψηφιακού γιουάν που είναι γνωστό με την κωδική ονομασία e-CNY, εξηγώντας πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διάλογο με τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBoC) ώστε να αρχίσει να χρησιμοποιείται και στην αυτόνομη διοικητική περιοχή της Κίνας (δηλαδή στο Χονγκ Κονγκ).

Ο Eddie Yue είπε:

«Το HKMA και το Ινστιτούτο Ψηφιακού Νομίσματος της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας συζητούν το τεχνικό υπόβαθρο για τη χρήση του e-CNY, για την πραγματοποίηση διασυνοριακών πληρωμών στο Χονγκ Κονγκ».

Τόσο οι πολίτες του Χονγκ Κονγκ όσο και της ηπειρωτικής Κίνας θα μπορούσαν να επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από το e-CNY, δήλωσε ο Yue, επειδή αντιπροσωπεύει την ίδια χρηματική αξία με τα μετρητά που κυκλοφορούν ήδη. Και επειδή το γιουάν χρησιμοποιείται ήδη στο Χονγκ Κονγκ, οπότε ένα ψηφιακό ισοδύναμο θα ήταν θέμα ευκολίας που θα εξυπηρετούσε στο έπακρο τους πολίτες και των δύο περιοχών.

Η Κίνα συνεχίζει να εστιάζει την προσοχή της στην ανάπτυξη του CBDC (Central bank digital currency), ενώ μάλιστα η αρμόδια νομισματική αρχή που διαχειρίζεται το ψηφιακό γιουάν ανέφερε πως έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα συναλλαγές αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων από τις αρχές Νοεμβρίου, δηλαδή από τότε που άρχισε να διατίθεται στην αγορά. Τα πρώτα πιλοτικά εγχειρήματα ξεκίνησαν σε τέσσερις μεγάλες πόλεις της κίνας τον Απρίλιο πριν επεκταθούν σε εννέα μητροπολιτικές περιοχές.

Βέβαια, υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος έως ότου το ψηφιακό γιουάν αποκτήσει την ίδια υπόσταση με το αντίστοιχο συμβατικό νόμισμα της Κίνας, αλλά εικάζεται από τους οικονομολόγος πως αυτή η μέρα δεν είναι πάρα πολύ μακριά.

Προηγούμενο άρθροΝα παίζει το τρανζίστορ
Επόμενο άρθροΟ Oscar Isaac θα πάρει το ρόλο του Solid Snake στην ταινία Metal Gear Solid
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας