Η κλιματική αλλαγή διακυβεύει το μέλλον του πλανήτη

Η κλιματική αλλαγή διακυβεύει το μέλλον του πλανήτη

Έξι κορυφαίοι Αμερικανοί επιστήμονες δίνουν μόλις δέκα χρόνια «διορία» στην ανθρωπότητα για να πράξει υπέρ του πλανήτη μας καθώς η υπερθέρμανση του, το «φαινόμενο του θερμοκηπίου» και οι κλιματικές αλλαγές δεν απειλούν «απλώς» με ερημοποίηση κάποιες χώρες της εύκρατης ζώνης ή με καταστροφικές πλημμύρες κάποιες παραθαλάσσιες περιοχές.

Και παρόλο που αυτά τα σενάρια φαντάζουν υπερβολικά, η κατάσταση στην πραγματικότητα είναι ακόμη πιο χειρότερη, αφού οι Αμερικανοί επιστήμονες θεωρούν ότι η ύπαρξη του πολιτισμού επί της γης διακυβεύεται, βάφοντας έτσι με πολύ μελανότερα χρώματα τα ήδη ζοφερά σενάρια περί μέλλοντος του πλανήτη μας. Οι προειδοποιήσεις των Αμερικανών συγκεντρώνονται σε βαρυσήμαντο άρθρο τους στην επιθεώρηση «Philosophical Transactions of the Royal Society» στο οποίο και οι επιφανείς κλιματολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την «σοβαρότερη απειλή» του πλανήτη μας, αυτήν της κλιματικής αλλαγής.

Προειδοποιούν πως το φαινόμενο του θερμοκηπίου οδηγεί την γη στο χείλος μεγάλης κλιματολογικής αλλαγής η οποία και αν τεθεί εκτός ελέγχου θα απειλήσει τόσο τους ανθρώπους, όσο και τα υπόλοιπα έμβια όντα. Τα μελανά σενάρια συνδυάζουν δραματικά το τέλος του Ολόκαινου –περίοδος 12.000 ετών κατά την οποία η γη έχαιρε χαρακτηριστικής κλιματολογικής σταθερότητας- με την εξαιρετικά καταστροφική για το περιβάλλον ανθρώπινη δραστηριότητα σημειώνοντας ότι μόνο αποφασιστικές προσπάθειες για την μείωση εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα θα βοηθήσουν το κλίμα να παραμείνει εντός των βιώσιμων ορίων τα οποία και ισχύουν τα τελευταία ένα εκατομμύριο έτη.

Ωστόσο ένα από τα θετικά στοιχεία της υπόθεσης την παρούσα χρονική στιγμή είναι ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του τωρινού προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αρχίζει και αλλάζει η πολιτική στάση συγκεκριμένης χώρας αναφορικά με την κλιματική αλλαγή, η οποία είναι υπεύθυνη κατά ένα μεγάλο ποσοστό για αυτή την απογοητευτική κατάσταση. Από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να αποτρέψει την ενίσχυση αυτού του φαινομένου, εν αντιθέσει με τον Donald Trump που έδειχνε πλήρη αδιαφορία.

Προηγούμενο άρθροΤι μάθαμε από έξι αγαπημένα παραμύθια
Επόμενο άρθροJeep Patriot vs Toyota RAV4 Σύγκριση
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας