ΑρχικήΟικονομίαΗ Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας έχει επεξεργαστεί συναλλαγές ψηφιακού γιουάν ύψους 300...

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας έχει επεξεργαστεί συναλλαγές ψηφιακού γιουάν ύψους 300 εκ. δολ. έως τώρα

Το πιλοτικό πρόγραμμα ψηφιακού γιουάν της Κίνας αποδείχθηκε επιτυχημένο και μάλιστα μεγενθύνετε με ραγδαία ταχύτητα, ενώ ο όγκος των συναλλαγών έχει φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα σε αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα. Ο κυβερνήτης της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν την φιλόδοξη πρωτοβουλία.

Ο Yi Gang, κυβερνήτης της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, δήλωσε πως το τραπεζικό σύστημα της χώρας έχει επεξεργαστεί περίπου τέσσερα εκατομμύρια συναλλαγές ψηφιακού γιουάν μέχρι σήμερα, συνολικού ύψους άνω των 2 δισεκατομμυρίων γιουάν (299 εκατομμύρια δολάρια). Ο τραπεζικός αξιωματούχος προέβη σε αυτήν την ανακοίνωση στο συνέδριο Fintech Week που διεξάγεται στο Χονγκ Κονγκ στις 2 Νοεμβρίου 2020.

Ο Yi Gang πρόσθεσε: «Η αύξηση της ζήτησης για ψηφιακές και ανέπαφες μεθόδους πληρωμής εν μέσω της πανδημίας που μαστίζει ολόκληρη την υφήλιο έχει δημιουργήσει σημαντικές προκλήσεις για τις κεντρικές τράπεζες, καθώς προσπαθούν να να μεγιστοποιήσουν την ασφάλεια των χρηστών, από τις διάφορες παγίδες που στήνουν οι κυβερνοεγκληματίες ώστε να παγιδεύσουν τα θύματά και εν τέλει να τους κλέψουν τα χρήματα».

Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι οι εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών (fintech) έχουν ορισμένα βασικά πλεονεκτήματα έναντι των εμπορικών τραπεζών όσον αφορά την οικοδόμηση πελατειακής βάσης και τη διαχείριση κινδύνων.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBoC) ξεκίνησε το δοκιμαστικό πρόγραμμα τις ψηφιακής έκδοσης του τοπικού νομίσματος γιουάν τον Απρίλιο του 2020. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχική δοκιμή περιλάμβανε τέσσερις μεγάλες πόλεις: Shenzhen, Chengdu, Suzhou και Xiongan. Ωστόσο, το πρόγραμμα επεκτάθηκε σε περαιτέρω εννέα πόλεις, όπως και στο Γκουάνγκτζου, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο.

Στις αρχές Οκτωβρίου, το PBoC ανακοίνωσε επίσημα ότι τα ψηφιακά πορτοφόλια γιουάν επεξεργάστηκαν 162 εκατομμύρια δολάρια σε συναλλαγές μεταξύ Απριλίου και Αυγούστου 2020.

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για την φαινομενικά αναπόφευκτη έναρξη του ψηφιακού γιουάν. Η Huawei ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το νεότερο smartphone της, το Mate40, θα διαθέτει ένα ενσωματωμένο ηλεκτρονικό πορτοφόλι για αυτό το ψηφιακό νόμισμα και θα επιτρέπει στους χρήστες να συναλλάσσονται, ακόμα και όταν βρίσκονται εκτός σύνδεσης διαδικτύου, απλά με το άγγιγμα των συσκευών.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166