ΑρχικήΔιαδίκτυοΟι αναζητήσεις στην Google για τον όρο «Bitcoin» αυξήθηκαν στην Κούβα

Οι αναζητήσεις στην Google για τον όρο «Bitcoin» αυξήθηκαν στην Κούβα

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται μία ραγδαία αύξηση της δραστηριότητας που σχετίζεται με το Bitcoin (BTC) στην Κούβα, καθώς το ενδιαφέρον δεν είναι καθόλου τυχαίο, προφανώς γιατί τα συγκεκριμένα ψηφιακά νομίσματα δεν ελέγχονται από το κράτος, και κατ’ επέκταση δεν υπόκεινται σε κανένα φόρο, σε αντίθεση με το φυσικό χρήμα που μπορούν ακόμη και να σου το κατασχέσουν από τον τραπεζικό σου λογαριασμό, εφόσον χρωστάς.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Google Trends, η Κούβα κατατάσσεται πλέον στη δεύτερη θέση, όσον αφορά το ενδιαφέρον για Bitcoin για τις τελευταίες 30 ημέρες. Το νησιωτικό έθνος ακολουθεί την πρώτη Νιγηρία, η οποία παρέμεινε ως η κορυφαία χώρα που αναζητά τον όρο «Bitcoin» στο Google από τον Απρίλιο του 2020.

Οι υπόλοιπες πέντε κορυφαίες περιοχές της Google που αναζητούν Bitcoin περιλαμβάνουν τις αφρικανικές χώρες, όπως η Νότια Αφρική, το Καμερούν και η Γκάνα.

Η άνοδος της Κούβας στις αναζητήσεις που σχετίζονται με το Bitcoin έρχεται εν μέσω αναφορών ότι οι Κουβανοί στρέφονται όλο και περισσότερο στο συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα για να παρακάμψουν τις κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και παράλληλα να αποκτήσουν πρόσβαση σε ψηφιακές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Καθώς οι μεγάλες εταιρείες ψηφιακών πληρωμών όπως το PayPal και το Stripe φέρεται να μην είναι διαθέσιμες για τους κουβανούς υπηκόους, ενώ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί πού εφαρμόστηκαν λόγω της πανδημίας έχουν καταστήσει τις τοπικές πληρωμές, ακόμη πιο περίπλοκες.

Στα τέλη Οκτωβρίου, ένας γνωστός ντόπιος προγραμματιστής και ο διάσημος YouTuber Erich García κάλεσαν ολόκληρο το έθνος να χρησιμοποιήσει το Bitcoin για διασυνοριακά εμβάσματα, ισχυριζόμενοι ότι είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος πληρωμών και συναλλαγών στο νησί. Επομένως πρέπει όλοι να αγοράσουν Bitcoin και να το στείλουν στο ενδιαφερόμενο άτομο (στόχο) μέσω ενός κουβανικού ανταλλακτηρίου ψηφιακών νομισμάτων που ονομάζεται BitRemesas:

«Δεν έχουμε πρόσβαση σε πλατφόρμες πληρωμών, όπως Stripe, Visa, Mastercard, Paypal ή Union Pay. Δεν έχουμε πρόσβαση σε τίποτα, και σε κανέναν από αυτούς τους πόρους. Ποια τεχνολογία μας επέτρεψε να ονειρευτούμε, να δούμε άλλα σενάρια; Το Blockchain και το Bitcoin».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166