ΑρχικήΕιδήσειςΗ Layer X Labs αναπτύσσει πρωτόκολλο ηλεκτρονικής ψηφοφορίας βασισμένο σε blockchain

Η Layer X Labs αναπτύσσει πρωτόκολλο ηλεκτρονικής ψηφοφορίας βασισμένο σε blockchain

Η ιαπωνική εταιρεία Layer X ανακοίνωσε την ανάπτυξη ενός ηλεκτρονικού συστήματος ψηφοφορίας που βασίζεται σε ένα πρωτόκολλο blockchain ως μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας που θα προάγει την ιδέα της «έξυπνης πόλης».

Η εταιρεία που εδρεύει στο Τόκιο δήλωσε ότι το νέο σύστημα θα καλύψει τις τεχνικές ανάγκες της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης της διπλής ψήφου, της αποθήκευσης των καταμετρημένων ψήφων, της εμπιστευτικότητας των ψηφοφόρων και της διαχείρισης των αρχείων.

Επιπλέον, θα επιτρέπει στους ψηφοφόρους να ελέγξουν αν έχει καταμετρηθεί η ψήφος τους στα εκλογικά αποτελέσματα, παρέχοντας παράλληλα την ικανότητα κρυπτογράφησης των δεδομένων για να μην μπορέσει κάποιος κακόβουλος άνθρωπος ή κυβερνοεγκληματίας να δει τι ψήφισε ο εκάστοτε πολίτης. Επιπρόσθετα, από τη φύση του το blockchain είναι ένα σύστημα που έχει ως κεντρικό άξονα την διαφάνεια σε οποιαδήποτε εγχείρημα και αν χρησιμοποιείται, δηλαδή δεν μπορεί κάποιος κακοπροαίρετος να αλλοιώσει ή να διαγράψει μία καταχώρηση, όπως για παράδειγμα στην προκειμένη περίπτωση, μία ή πολλές ψήφους.

Η Layer X εξήγησε ότι, μέσω του νέου του συστήματος, επιδιώκει να προωθήσει μια στροφή προς την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις τοπικές κυβερνήσεις. Δήλωσε επίσης ότι εργάζεται για την ενίσχυση των προσπαθειών που αποσκοπούν στην επίλυση τεχνικών προβλημάτων που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό (DX) διαφόρων διοικητικών υπηρεσιών.

Η Layer X ανακοίνωσε επίσης ότι το συγκεκριμένο σύστημα θα υιοθετηθεί από την Ιαπωνική πόλη Τσουκούμπα, ώστε όλες οι διαδικασίες, όπως και η διεξαγωγή διαφόρων διεργασιών στο δήμο να γίνονται ηλεκτρονικά, το οποίο στοχεύει να μετατρέψει την Τσουκούμπα σε μια «έξυπνη πόλη» για να μετακινηθεί οριστικά και αποτελεσματικά από το παλιό πατροπαράδοτο σύστημα της γραφειοκρατίας στη νέα ψηφιακή εποχή.

Η πανδημία ώθησε πολλές χώρες και τοπικές κυβερνήσεις να αναπτύξουν διάφορες διαδικτυακές μεθόδους online ψηφοφορίας με βάση το blockchain. Φερειπείν, η Ρωσία έχει ήδη πειραματιστεί με την ηλεκτρονική ψηφοφορία που έχει ως βάση το blockchain, και μάλιστα προχώρησε το ζήτημα ένα βήμα παραπέρα, δημοσιεύοντας τον πηγαίο κώδικα αυτού του λογισμικού στην πλατφόρμα στο GitHub, ούτως ώστε να το χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε ιδιώτης ή δημόσια υπηρεσία στον κόσμο επιθυμεί.

Ομοίως, η γαλλική κοινότητα του Verneuil-sur-Seine διεξήγαγε μια ψηφοφορία για ένα οδικό έργο μέσω μιας εφαρμογής που βασίζεται στο blockchain, ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα του Μίσιγκαν ανακοίνωσε ένα επιτυχημένο πείραμα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μέσω της πλατφόρμας Voatz που βασίζεται στο blockchain.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166