ΑρχικήΟικονομίαΤο Νιου Τζέρσεϊ ίσως θεσπίσει νόμο για αδειοδότηση εταιρειών που διαχειρίζονται...

Το Νιου Τζέρσεϊ ίσως θεσπίσει νόμο για αδειοδότηση εταιρειών που διαχειρίζονται κρυπτονομίσματα

Η Γερουσία του Νιου Τζέρσεϊ πρόκειται να εξετάσει ένα νέο νομοσχέδιο που προτείνει τη δημιουργία ενός νέου, υποχρεωτικού πλαισίου αδειοδότησης για όλες τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων που λειτουργούν στην Πολιτεία της.

Το νέο νομοσχέδιο της Γερουσίας παρουσιάστηκε στις 5 Νοεμβρίου και φέρει την ονομασία «Digital Asset and Blockchain Technology Act», το οποίο προτάθηκε από τον γερουσιαστή του Δημοκρατικού Κόμματος Nellie Pou και εφόσον ψηφιστεί που θα πρόκειται για ένα πραγματικά αποφασιστικό βήμα, ούτως ώστε να γίνει το ξεσκαρτάρισμα με τις νόμιμες και τις παράτυπες εταιρείες που λυμαίνονται αυτό το χώρο.

Το νομοσχέδιο προτείνει ότι όλες οι επιχειρήσεις που διαχειρίζονται και έχουν στην κατοχή τους ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία πρέπει να έχουν άδεια, ή τουλάχιστον να έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για άδεια, προκειμένου να διεξάγουν με νόμιμο τρόπο επιχειρηματικές δραστηριότητες για τους ίδιους ή για λογαριασμό ενός κατοίκου της συγκεκριμένης πολιτείας.

Εναλλακτικά, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων μπορούν να θεωρηθούν και πάλι νόμιμες στο Νιου Τζέρσεϊ εάν οι συμμετέχοντες στην επιχείρηση είναι ήδη κάτοχοι άδειας σε κάποια άλλη πολιτεία με την οποία το Νιου Τζέρσεϊ έχει συνάψει συμφωνία αμοιβαιότητας.

Η άδεια του Νιου Τζέρσεϊ για εταιρείες κρυπτονομισμάτων θα εξουσιοδοτήσει δραστηριότητες που περιλαμβάνουν την έκδοση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, την παροχή υπηρεσιών ανταλλαγής ψηφιακών στοιχείων, τον δανεισμό που σχετίζεται μέσω των ψηφιακών νομισμάτων, και την αποθήκευση, την κατοχή ή την φύλαξη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων για λογαριασμό άλλων. Η τελευταία απαίτηση αδειοδότησης εξαιρεί οντότητες που είναι ήδη ρυθμιζόμενοι θεματοφύλακες στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως τράπεζες, καταπιστεύματα και έμποροι.

Κάθε άτομο ή επιχειρηματική οντότητα που διεξάγει τέτοιου είδους οικονομικές δραστηριότητε χωρίς άδεια θα υπόκειται σε ποινή 500 δολάρια ημερησίως, πράγμα που σημαίνει πως εάν αυτή η δραστηριότητα λαμβάνει χώρα για τρεις μήνες, δηλαδή για 90 μέρες, τότε το χρηματικό πρόστιμο θα ανέλθει στα 45.000 δολάρια. Με λίγα λόγια, εφόσον ψηφιστεί αυτή η νομοθεσία, ίσως να υιοθετηθεί και από άλλες πολιτείες των ΗΠΑ, και ενδεχομένως να εφαρμοστεί, ακόμη και εθνικό επίπεδο εάν αποδειχθεί πως είναι αποτελεσματικό.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166