ΑρχικήΔιαδίκτυοΗ LeoSat σχεδιάζει δορυφορικό δίκτυο 5G που θα είναι έτοιμο το 2019

Η LeoSat σχεδιάζει δορυφορικό δίκτυο 5G που θα είναι έτοιμο το 2019

Παρόλο που οι δορυφορικές υπηρεσίες τηλεφωνίας και διαδικτύου έχουν αναπτύξει αναμφισβήτητα μία κακή φήμη λόγω της αργής ταχύτητας τους εν αντιθέσει με τις επίγειες εναλλακτικές λύσεις, η FCC ενέκρινε πρόσφατα τα δορυφορικά δίκτυα επόμενης γενιάς που υπόσχονται βελτιωμένες επιδόσεις, κάτι που πρόκειται να αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα σε αυτό τον τομέα.

Στην παρούσα φάση, ένας από τους εγκεκριμένους παρόχους, η LeoSat Networks, ανέφερε ότι θα προσφέρει υπηρεσία 5G με χαμηλή λανθάνουσα κατάσταση, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί είτε ως εναλλακτική λύση στο premium 5G, είτε ως μέσο για διεθνείς εμπορικές και χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Η επόμενη γενιά 5G υπόσχεται πως θα βελτιώσει αρκετά σοβαρά ζητήματα στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα των προηγούμενων γενιών – όπως το αυξημένο εύρος ζώνης και την εξαιρετικά χαμηλή λανθάνουσα κατάσταση. Σε σύγκριση με τα δίκτυα 4G, το 5G θα παραδώσει 10 έως 100 υψηλότερες ταχύτητες αποστολής δεδομένων και θα μειώσει την καθυστέρηση από διψήφια χιλιοστά του δευτερολέπτου σε μονοψήφια, εξαλείφοντας την αισθητή υστέρηση που πλέον μας έχει γίνει συνήθειο.

Η LeoSat σχεδιάζει έναν αστερισμό από 78 έως 108 δορυφόρους που θα έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά – θα είναι 25 φορές πιο κοντά στη Γη από τους παραδοσιακούς δορυφόρους και θα συνδεθούν μεταξύ τους με ένα δίκτυο οπτικών ινών με λέιζερ που θα είναι μιάμιση φορά ταχύτερα από τις σημερινές οπτικές ίνες. Η εταιρεία λέει ότι μπορεί να στείλει μηνύματα από τη Σιγκαπούρη στο Λονδίνο σε 119 χιλιοστά του δευτερολέπτου, περίπου το ένα τρίτο πιο γρήγορα από τη σημερινή ταχύτερη σύνδεση καλωδίων.

Αρχικά, το κίνητρο της εταιρείας είναι να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες επικοινωνίας σε πλούσιους πελάτες, όπως τράπεζες, κυβερνήσεις, χρηματιστήρια και ερευνητικά κέντρα που έχουν ανάγκη για αποστολή δεδομένων χαμηλού λανθάνοντος χρόνου. Αυτοί οι πελάτες θα χρησιμοποιήσουν εξοπλισμό δορυφορικών επικοινωνιών που θα παρέχεται από τη LeoSat.

Αλλά η LeoSat πιστεύει ότι οι δορυφόροι της θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν από τους παρόχους τηλεπικοινωνιών για να χειριστούν το 5G backhaul – τη μετατόπιση των δεδομένων που συμβαίνει στο παρασκήνιο, οι οποίοι διαφορετικά θα χρησιμοποιούσαν είτε καλώδια οπτικών ινών, είτε ασύρματη υποδομή από πύργο σε πύργο.

Η εταιρεία λέει ότι το δορυφορικό της δίκτυο θα είναι πιο ασφαλέστερο από τα επίγεια δίκτυα, καθώς τα σήματα θα ταξιδεύουν αποκλειστικά μεταξύ των δορυφόρων της πριν αγγίξουν το έδαφος, αντί να περάσουν από ρελέ βασισμένα σε ίνες ή πύργους. Αυτό θα μπορούσε να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους παρόχους τηλεπικοινωνιών που ενδιαφέρονται να προσφέρουν μια ασφαλή βαθμίδα υπηρεσιών 5G σε εταιρικούς πελάτες.

Μέχρι μέχρις ότου τεθεί σε λειτουργία αυτό το μεγαλεπήβολο σχέδιο, δεν θα γνωρίζουμε στην πραγματικότητα κατά πόσο αληθεύουν όλα αυτά τα στοιχεία που ισχυρίζεται η LeoSat για το δορυφορικό δίκτυο 5G, δηλαδή αν είναι πλήρως λειτουργικό, και αν η πραγματική του απόδοση θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που αυτή ανήγγειλε δημοσίως για να προωθήσει το προϊόν της.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166