Το AWS RoboMaker της Amazon βοηθά τους προγραμματιστές να αναπτύξουν εφαρμογές ρομποτικής

Το AWS RoboMaker της Amazon βοηθά τους προγραμματιστές να δοκιμάσουν και να αναπτύξουν εφαρμογές ρομποτικής

Το AWS RoboMaker της Amazon βοηθά τους προγραμματιστές να δοκιμάσουν και να αναπτύξουν εφαρμογές ρομποτικής.

Η εταιρεία Amazon Web Services (AWS), ξεκίνησε την υπηρεσία RoboMaker, μια υπηρεσία που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν, να δοκιμάσουν και να αναπτύξουν εφαρμογές ρομποτικής μέσω του cloud.

Με την ταχεία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI), έχουμε δει τα τελευταία χρόνια να εμφανίζονται αμέτρητες εταιρείες σε όλο το φάσμα της τεχνολογίας να φέρνουν την υπερ αυτοματοποίηση σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας μέσω προηγμένου λογισμικού.

Παρατηρήσαμε επίσης μια σημαντική αύξηση στην πραγματική εφαρμογή της ρομποτικής, η οποία περιλαμβάνει αυτόνομες υπηρεσίες παράδοσης τροφίμων (delivery) μέσω ρομποτικών οχημάτων, μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου drones να παραδίδουν τις παραγγελίες στο σπίτι του καταναλωτή, όπως και δεκάδες άλλα πράγματα που πραγματικά εντυπωσιάζουν με την έξυπνη λειτουργία τους.

Το AWS RoboMaker προσφέρει στους προγραμματιστές τη δυνατότητα να αναπτύξουν τον κώδικα τους στο cloud, να το δοκιμάσουν στον open source προσομοιωτή Gazebo και στη συνέχεια να αναπτύξουν ενημερώσεις απευθείας στα ρομπότ τους – είτε πρόκειται για αεροσκάφη drones, είτε για ρομποτικούς σύντροφους για ηλικιωμένους.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το AWS RoboMaker λειτουργεί πάνω στο λειτουργικό σύστημα Robot Operating System (ROS), επίσης ένα ακόμη open source για την ανάπτυξη λογισμικού ρομποτικής.

Εν ολίγοις, το RoboMaker βοηθά τους προγραμματιστές να δημιουργούν και να ρυθμίζουν ταυτόχρονα πολλά εικονικά περιβάλλοντα – από εργοστάσια μέχρι καταστήματα λιανικής – όπου μπορούν να δοκιμάσουν το λογισμικό για τα ρομπότ τους πριν τελικά κυκλοφορήσει στην αγορά προς πώληση και το χρησιμοποιήσουν οι τελικοί χρήστες, η οποία είναι μία σημαντική ιδιομορφία όπου μπορούν να εξαλειφθούν τυχόν δυσλειτουργίες.

Ο γενικός διευθυντής του AWS RoboMaker, ο Roger Barga δήλωσε σε δελτίο τύπου: «Δυστυχώς όταν μιλάμε με τους πελάτες μας, διαπιστώνουμε ότι επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά το ίδιο μοτίβο. Δηλαδή ξοδεύουν πολύ χρόνο για τη δημιουργία υποδομών και την προώθηση του λογισμικού σε διαφορετικά στάδια του κύκλου ανάπτυξης της ρομποτικής, επαναλαμβάνοντας την εργασία που έχουν κάνει κάποιοι άλλοι πριν, αφήνοντας ουσιαστικά λίγο χρόνο για την καινοτομία, η οποία είναι η φαιά ουσία του όλου ζητήματος».

Αλλά το βασικό πλεονέκτημα της Amazon που διατίθεται για τους προγραμματιστές είναι ότι προσφέρει ένα κεντρικό περιβάλλον ανάπτυξης που βασίζεται στο σύννεφο, όπου είναι συγκεντρωμένα όλα τα πράγματα σε ένα μέρος, επίσης παρέχει ουσιαστική έμπρακτη πρόσβαση σε χιλιάδες συστήματα μηχανικής μάθησης και ανάλυσης, όπως την αναγνώριση προσώπου Amazon Rekognition, το περιβάλλον εργασίας chatbot Amazon Lex και το Amazon Polly.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας