Η Lexus αναθεωρεί το φάσμα μοντέλων για την Ευρώπη: αντίο σε CT, IS και RC

Η Lexus αναθεωρεί το φάσμα μοντέλων για την Ευρώπη: αντίο σε CT, IS και RC

Η τεράστια δημοφιλία των SUV οδηγεί την Lexus να επανεξετάσει τη γκάμα αυτοκινήτων για την ευρωπαϊκή αγορά. Σύμφωνα με την Automotive News Europe, η προσοχή της ιαπωνικής εταιρείας θα στραφεί στα μοντέλα SUV που είναι και τα πιο κερδοφόρα, αλλά και συνάμα πιο πολυπόθητα από το ευρύ καταναλωτικό κοινό που δείχνει να τα αγκαλιάζει περισσότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες κατηγορίες οχημάτων, προφανώς γιατί είναι προσιτά και πιο ισχυρά βάσει τεχνικών χαρακτηριστικών, από τα απλά συμβατικά οχήματα.

Αυτό σημαίνει ότι τα μοντέλα Lexus CT, IS και RC, των οποίων η παραγωγή έχει διακοπεί στην Γηραιά Ήπειρο, θα εξαφανιστούν παντελώς από τον ευρωπαϊκό κατάλογο. Μια απόφαση που δεν έρχεται εντελώς ξαφνικά. Στην πραγματικότητα, οι φήμες είχαν ήδη εμφανιστεί εδώ και αρκετό καιρό, επισημαίνοντας ότι η Lexus επιθυμεί να επικεντρωθεί περισσότερο στα SUV στην Ευρώπη.

Οι αριθμοί είναι σαφείς. Τα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας που θα εξαφανιστούν από τις λίστες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πωλούν πολύ λιγότερα από τα SUV. Για να είμαστε πιο ακριβείς, στην Ευρώπη, πωλήθηκαν μόνο 2.344 μονάδες του Lexus CT από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, μια πτώση 35% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019. Το sedan Lexus IS κατέγραψε μόνο 1.101 πωλήσεις κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, ενώ την ίδια χρονική περίοδο κυκλοφόρησαν μόλις 422 Lexus RC. Συγκριτικά, έχουν πωληθεί 10.291 μονάδες του Lexus UX. Από την άλλη πλευρά, το Lexus NX απέκτησε 7.739 νέους πελάτες.

Ωστόσο, τα τρία μοντέλα Lexus δεν θα βγουν αμέσως από την ευρωπαϊκή αγορά. Θα συμβεί μόνο όταν εξαντληθούν τα αποθέματα. Επίσης μία άλλη πολύ σημαντική παράμετρος είναι πως δεν μπορεί να γίνει πλέον κάποια παραγγελία για την αγορά αυτών των μοντέλων. Δεν θα εξαλειφθούν όλα τα sedan από τους ευρωπαϊκούς καταλόγους της ιαπωνικής μάρκας. Για παράδειγμα, το Lexus LS θα συνεχίσει να διατίθεται κανονικά στο εμπόριο, αλλά σε περιορισμένο αριθμό μονάδων. Αυτό συμβαίνει επειδή θεωρείται η ναυαρχίδα της συγκεκριμένης αυτοκινητοβιομηχανίας και ως εκ τούτου, διότι αποτελεί μοντέλο αναφοράς για τον κατασκευαστή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας