Η LG θα φέρει το webOS σε αυτοκίνητα, ρομπότ και έξυπνα σπίτια

Η LG θα φέρει το webOS σε αυτοκίνητα, ρομπότ και έξυπνα σπίτια
Στη φωτογραφία βλέπετε το μενού ρυθμίσεων στο λειτουργικό σύστημα webOS σε μία έξυπνη τηλεόραση

Η LG και η Qt Company ανακοίνωσαν μια πιο εκτεταμένη συνεργασία για να φέρουν το webOS σε περισσότερες συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των αυτοκινήτων, των ρομπότ και άλλων έξυπνων οικιακών προϊόντων.

Η LG λέει ό,τι αυτή η συνεργασία θα καταστήσει ακόμη πιο αποτελεσματικο το webOS για τις νέες συσκευές, προφανώς γιατί θα υπάρξουν σημαντικές βελτιώσεις στο συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο Linux.

Η LG και η Qt Company συνεργάζονται δειλά – δειλά στο webOS από το 2014, όταν η LG εξαγόρασε το λειτουργικό σύστημα Palm που αναπτύχθηκε από την HP. Η LG χρησιμοποίησε το πλαίσιο ανάπτυξης λογισμικού του Qt και τα εργαλεία GUI για την ευρεία ανάπτυξη του webOS από ένα λειτουργικό σύστημα τηλεφώνου σε κάτι δυναμικότερο που μπορεί να τρέξει με απόλυτη ομαλότητα και ορθότητα σε τηλεοράσεις, έξυπνα ψυγεία και ακόμη και σε smartwatch (Εννοείται με τις απαραίτητες τροποποιήσεις).

Την περασμένη χρονιά, η LG κατέστησε το WebOS ως open source (δηλαδή ανοιχτού κώδικα λειτουργικό σύστημα), σε μια προσπάθεια μήπως και αυξήσει την υιοθέτηση του από το ευρύ κοινό, παρόλο που η παρούσα ενέργεια κίνηση δεν εγγυάται πρακτικά πώς θα το αγκαλιάσει ο κόσμος, εν τούτοις θα διευκολύνει τους κατασκευαστές συσκευών να προσαρμόσουν το webOS σε μια ποικιλία διαφόρων μοντέλων που εμπορεύονται.

Δεν πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός ό,τι η Samsung έχει παρόμοιες φιλοδοξίες για το δικό της λειτουργικό σύστημα που φέρει την ονομασία Tizen και είναι επίσης ανοιχτού κώδικα, το οποίο ήδη τρέχει σε ορισμένα wearables, κάμερες και έξυπνα ψυγεία της εταιρείας. Στο παρελθόν, η Samsung δήλωσε ό,τι θέλει να φέρει τον Tizen σε ακόμη περισσότερες οικιακές συσκευές, όπως ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ, πλυντήρια ρούχων και κλιματιστικά, επίσης προσπάθησε να το φέρει και στα αυτοκίνητα.

Για να είμαι ειλικρινής απέναντι σας, θα σας επισημάνω κάτι πολύ σημαντικό με απώτερο σκοπό να πέσουν οι μάσκες όλων αυτών των εταιρειών που επιδιώκουν μέσω διάφορων σπασμωδικών κινήσεων να βρίσκονται πάντα στο προσκήνιο, χωρίς πρακτικά να έχουν κάτι σημαντικό να πουν ή να προσφέρουν, απλά το μόνο που αναζητούν είναι να ασχολείται ο κόσμος μαζί τους, μήπως και αυξηθούν οι πωλήσεις τους από τα εμπορικά προϊόντα που πωλούν, και ετούτο ισχύει σχεδόν για όλους.