Η Lime προειδοποιεί τους αναβάτες για ξαφνικό φρενάρισμα στο ηλεκτρικό πατίνι της, λόγω σφάλματος υλικολογισμικού

Η Lime προειδοποιεί τους αναβάτες για ξαφνικό φρενάρισμα στο ηλεκτρικό πατίνι της, λόγω σφάλματος υλικολογισμικού

Η Lime εξέδωσε προειδοποίηση στους αναβάτες των ηλεκτρικών πατινιών που κατασκευάζει σχετικά με ένα σφάλμα στο υλικολογισμικό (αγγλικά: firmware) που μπορεί να προκαλέσει ένα ξαφνικό και υπερβολικό φρενάρισμα κατά τη χρήση.

Σύμφωνα με την Lime, το σφάλμα εμφανίζεται σε «πολύ σπάνιες περιπτώσεις», συνήθως όταν ένας αναβάτης κατεβαίνει με μεγάλη ταχύτητα μία απότομη κατηφόρα και χτυπά σε μια λακκούβα ή ένα εμπόδιο, με αρνητικό αποτέλεσμα το ηλεκτρικό πατίνι να φρενάρει απροσδόκητα, μπλοκάροντας τον μπροστινό τροχό, γεγονός που έχει οδηγήσει σε τραυματισμό μερικών αναβατών.

Η Lime λέει ό,τι το ζήτημα δεν είναι κοινό, ούτε συχνό, και μέχρι στιγμής εμφανίστηκε το πρόβλημα μόνο στο 0,0045% όλων των ηλεκτρικών οχημάτων που διαθέτει, αλλά η εταιρεία προειδοποιεί τους πελάτες ούτως ή άλλως, προφανώς για να προστατεύσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, και μάλιστα σημειώνει πως θα πρέπει όλοι οι αναβάτες να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε αυτήν την ιδιομορφία αναφορικά με τα ηλεκτρικά πατίνια, μέχρις ότου επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα.

Για το σκοπό αυτό, η Lime έχει ήδη δημιουργήσει και δημοσιεύσει μία ενημέρωση στο υλικολογισμικό που σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας θα μειώσει τα ήδη υπάρχοντα ζητήματα, και πως εργάζεται ενεργά για μία οριστική λύση που ελπίζει πως θα επιτευχθεί πολύ σύντομα.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, η Lime συστήνει στους αναβάτες να ελέγχουν τα φρένα σε κάθε σκούτερ που χρησιμοποιούν, ιδιαίτερα στην αρχή της βόλτας για να βεβαιωθείτε ό,τι όλα λειτουργούν σωστά και κατ’ επέκταση για να αποφύγετε οποιαδήποτε άτυχη στιγμή, όπως κάποιο τραυματισμό μετά από πτώση από το ηλεκτρικό πατίνι, μέχρι να ολοκληρωθεί η τελική επίλυση του σφάλματος που εντοπίζεται στο υλικό λογισμικό.

Ωστόσο αξίζει να επισημάνουμε το γεγονός πως, η Lime δεν είναι η μόνη κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών πατινιών που αντιμετωπίζει αυτού του είδους το πρόβλημα που έχει ως αρνητική συνέπεια να τραυματίζονται άνθρωποι λόγω πτώσεως από το όχημα, εξαιτίας δυσλειτουργιών που παρουσιάζει το σύστημα. Στις αρχές αυτού του μήνα, βρέθηκε ευπάθεια υλικολογισμικού στο ηλεκτρικό σκούτερ Xiaomi M365 (το οποίο δεν χρησιμοποιεί το Lime, αλλά μερικοί αντίπαλοι της) που θα επέτρεπε σε έναν χάκερ να ενεργοποιήσει από απόσταση τα φρένα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας