Το Samsung Galaxy S10 έχει ενσωματωμένο πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων

Το Samsung Galaxy S10 έχει ενσωματωμένο πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων

Η Samsung είναι ένας από τους πρώτους μεγάλους κατασκευαστές smartphone που έχει ενσωματώσει πορτοφόλι ψηφιακών νομισμάτων στις συσκευές του, και πιο συγκεκριμένα στο μοντέλο Galaxy S10. Το πορτοφόλι επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν bitcoin, Ethereum, όπως και ένα νέο κρυπτονόμισμα που σχετίζεται με την ομορφιά και φέρει την ονομασία Cosmo Coin.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι ψυχρής αποθήκευσης (αγγλικά: cold storage), που σημαίνει ό,τι δεν είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο.

Τα τηλέφωνα Galaxy S10 υποστηρίζουν επίσης την επιλογή αποκεντρωμένων εφαρμογών τύπου Dapps. Επί του παρόντος, το κύριο Dapp της Samsung που είναι διαθέσιμο για τη συγκεκριμένη δουλειά ονομάζεται Cosmee και επιτρέπει στους χρήστες να κερδίζουν κρυπτονομίσματα Cosmo Coin σε αντάλλαγμα να γράψουν κάποιο σχόλιο στην εφαρμογή.

Για εκείνους που δεν γνωρίζουν αξίζει να επισημάνουμε πως η εταιρία που βρίσκεται πίσω από την εφαρμογή Cosmee είναι μία Νοτιοκορεατική εταιρεία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων που ονομάζεται Cosmochain, και μάλιστα η ίδια η εταιρεία περιγραφή την εφαρμογή της ως app που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να σχολιάζουν διάφορα πράγματα που σχετίζονται με την ομορφιά μέσω του blockchain.

Στην προκειμένη περίπτωση, το blockchain υποτίθεται ό,τι είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να καταγράφονται με αξιοπιστία όλα τα σχόλια και κατά συνέπεια να αποδίδονται τα ψηφιακά νομίσματα στους χρήστες που τα κέρδισαν.

Η Samsung ανακοίνωσε επίσης πλήρη υποστήριξη στο Enjin Coin, ένα ψηφιακό νόμισμα που βασίζεται στο Ethereum και προορίζεται ιδιαίτερα για τους Gamers. Έτσι για την ιστορία το Enjin Coin ιδρύθηκε στη Νότια Κορέα, μία χώρα που έχει αναλογικά τους περισσότερους Gamers στον κόσμο σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Η Samsung είναι μία από τις λίγες διάσημες εταιρίες που έχουν ξεκινήσει ένα τέτοιο τολμηρό εγχείρημα στα κινητά της τηλέφωνα, και μάλιστα εκτιμάται πως η συμμετοχή της θα επηρεάσει και άλλες κατασκευάστριες εταιρείες στην αγορά των smartphones, και όχι μόνο.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το έξυπνο κινητό τηλέφωνο HTC Exodus 1 που βασίζεται στο blockchain ούτως ώστε να διευκολύνει τις συναλλαγές των κρυπτονομισμάτων, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2018 αλλά δεν είχε τόσο μεγάλη επιτυχία, επειδή η εταιρία αποφάσισε να το πουλάει στο καταναλωτικό κοινό μόνο με τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων, όπως το Bitcoin ή Ethereum, κάτι που τελικά αποδείχθηκε πως ήταν μία εσφαλμένη κίνηση και τελικά αποφάσισε σήμερα που γράφεται το άρθρο να το πουλάει και μέσω συμβατικών νομισμάτων, όπως το ευρώ και το δολάριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας