Η Mastercard στρέφεται στη χρήση βιομετρικών στοιχείων για την επαλήθευση ταυτότητας των καταναλωτών

Η Mastercard στρέφεται στη χρήση βιομετρικών στοιχείων για την επαλήθευση ταυτότητας των καταναλωτών

Η Mastercard στρέφεται στη χρήση βιομετρικών στοιχείων για την επαλήθευση ταυτότητας των καταναλωτών.

Η βιομετρική τεχνολογία θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος όλων των ηλεκτρονικών αγορών, καθώς αυξάνεται η ανάγκη για όλο και μεγαλύτερη ασφάλεια στο διαδίκτυο, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Οι νέοι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σχετίζονται με την ηλεκτρονική απάτη πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή τον προσεχή Σεπτέμβριο, αυξάνοντας τον αριθμό των συναλλαγών που θα υπόκεινται σε δύο παράγοντες επαλήθευσης της ταυτότητας ενός Καταναλωτή που είναι γνωστό ως “Strong Customer Authentication” (SCA).

Επί του παρόντος, μόνο το 1-2% των ηλεκτρονικών συναλλαγών χρειάζονται έλεγχο ταυτότητας του κατόχου της κάρτας για την ολοκλήρωση της αγοράς μιας υπηρεσίας ή ενός προϊόντος.

«Η χρήση των κωδικών πρόσβασης για την εξακρίβωση της ταυτότητας ενός ατόμου είναι θλιβερά μία ξεπερασμένη τακτική, με τους καταναλωτές να τους ξεχνάνε συχνά πυκνά και από την άλλη πλευρά οι εμπόροι λιανικής πώλησης να αντιμετωπίζουν σοβαρή πτώση των πωλήσεων εξαιτίας αυτού του ζητήματος», δήλωσε ο Ajay Bhalla, επικεφαλής στον τομέα της ασφάλειας στη Mastercard.

Ο προαναφερόμενος πρόσθεσε: «Η τεχνολογία των ηλεκτρονικών πληρωμών πρέπει να προχωρήσει σε υψηλότερο επίπεδο καθώς μεταβαίνουμε από τον παραδοσιακό τρόπο πληρωμής με μετρητά σε κάρτες, οπότε η εξακρίβωση των στοιχείων ενός πελάτη μέσω των βιομετρικών μεθόδων κωδικούς θεωρείται μονόδρομος, και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη συμβολή νέων καινοτόμων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη.

Η Mastercard αναφέρει ότι συνεργάζεται ήδη με αρκετές τράπεζες και λιανοπωλητές για την εισαγωγή νέων τεχνολογιών που θα απλοποιήσουν αυτές τις αλλαγές. Αυτό περιλαμβάνει τον έλεγχο ταυτότητας, ο οποίος χρησιμοποιεί ένα βιομετρικό αναγνωριστικό, όπως ένα δακτυλικό αποτύπωμα, την ίριδα του ματιού ή την σάρωση προσώπου, για να επαληθεύσει την ταυτότητα του εκάστοτε καταναλωτή χρησιμοποιώντας ένα smartphone ή οποιαδήποτε άλλη κινητή συσκευή κατά την ηλεκτρονική αγορά.

Η εταιρεία δοκιμάζει επίσης μια βιομετρική κάρτα ηλεκτρονικών πληρωμών που διαθέτει ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος είναι σε θέση να ελέγχει τις αγορές στο κατάστημα χωρίς να χρειάζεται το κατάστημα να αναβαθμίσει τα υπάρχοντα τερματικά πληρωμής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας