Η μαζική διαγραφή πλαστών λογαριασμών στο Twitter θα οδηγήσει σε πτώση αριθμού των χρηστών

Η μαζική διαγραφή πλαστών λογαριασμών στο Twitter θα οδηγήσει σε πτώση αριθμού των χρηστών

Η μαζική διαγραφή πλαστών λογαριασμών στο Twitter θα οδηγήσει σε πτώση αριθμού των χρηστών.

Το Twitter κατάφερε να υπερδιπλασιάσει το ποσοστό αναστολής των πλαστών λογαριασμών από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, ως μέρος μιας συνεχιζόμενης προσπάθειας αυτού του περίεργου φαινομένου που γνωρίζει μεγάλη άνθηση σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η μαζική διαγραφή λογαριασμών συμπεριλαμβάνειτα bots και των χρηστών που τρολάρουν.

Η η συγκεκριμένη ενέργεια είναι αποτέλεσμα της εταιρείας να συμμαζέψει την πλατφόρμα της μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, όπου ξέσπασαν μια σειρά από σκάνδαλα που συνδέονται με την προπαγάνδα, την παραπληροφόρηση και την παρενόχληση άλλων ατόμων σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο αρκετοί ειδικοί σε αυτόν τον τομέα επισημαίνουν το γεγονός πως η μαζική διαγραφή πλαστών λογαριασμών θα οδηγήσει σε κατακόρυφη πτώση τις βάσης των χρηστών στο Twitter, που θα έχει ως αποτέλεσμα να συρρικνωθεί δραματικά ο αριθμός των μηνιαίων ενεργών χρηστών που στην ουσία ήταν εικονικός και ψεύτικος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Washington Post και επιβεβαιώθηκαν από το Twitter, η εταιρεία αναστέλλει περισσότερο από 1 εκατομμύριο λογαριασμούς την ημέρα, και τον μήνα Μάιο μέχρι τον Ιούνιο (δηλαδή σε διάστημα δύο μηνών) διαγράφηκαν συνολικά 70 εκατομμύρια πλαστοί λογαριασμοί. Ένα σημαντικό μέρος της διαδικασίας αναστολής διεξάγεται με αυτοματοποιημένο τρόπο. Το Twitter δήλωσε στο Gizmodo ότι τα αυτοματοποιημένα συστήματα εντοπίζουν και περίπου 10 εκατομμύρια λογαριασμούς το μήνα από τον Μάιο και έπειτα, μια διαδικασία που απαιτεί την προσθήκη ενός τηλεφωνικού αριθμού σε ένα λογαριασμό που επισημαίνεται ως “ύποπτος”. Το Twitter επίσης λέει ότι εμποδίζει τη δημιουργία 50.000 υπόπτων λογαριασμών spam ανά ημέρα.

Αρκετοί εμπειρογνώμονες που ασχολούνται με το αντικείμενο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εκτιμούν πως οι μισοί χρήστες του Twitter είναι πλαστοί και εικονικοί, πράγμα που σημαίνει πως αν αφαιρεθούν όλοι αυτοί θα αλλάξει το τρέχων τοπίο στην πλατφόρμα και κατά συνέπεια θα υπάρξει μία πιο υγιής κατάσταση που θα προωθεί τα σωστά πρότυπα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας