Σκοτώθηκαν τρεις youtubers από το κανάλι High On Life

Σκοτώθηκαν τρεις youtubers από το κανάλι High On Life
Image credit: GoFundMe

Σκοτώθηκαν τρεις youtubers από το κανάλι High On Life.

Τρεις δημοφιλείς YouTubers πέθαναν την Τρίτη, 3 Ιουλίου, μετά από πτώση από έναν καταρράκτη ύψους περίπου άνω των 300 μέτρων (1.000 ποδιών). Δύο από τους αποθανόντες ήταν ιδρυτές του καναλιού YouTube που ονομάζεται High On Life, το οποίο περιελάμβανε εξωτικά ταξίδια και επικίνδυνα εγχειρήματα που προκαλούσαν εντύπωση.

Τα τρία θύματα ήταν μέρος μέρος μιας ομάδας επτά επτά ατόμων από την Βρετανική Κολούμπια του Καναδά. Σύμφωνα με αναφορές, η Megan Scraper γλίστρησε από τον καταρράκτη και πιστεύεται πως ο Alexey Lyakh και ο Ryker Gamble πήδηξαν αμέσως μετά για να τη σώσουν, αλλά και οι τρεις βρήκαν αναπάντεχο θάνατο. Τα άψυχα σώματα τους βρέθηκαν την επόμενη μέρα, όπου απλά επιβεβαιώθηκε ο θάνατός τους.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο Gamble και ο Lyakh δημιούργησαν αρχικά το κανάλι High on Life στο YouTube μαζί με άλλους δύο παιδικούς φίλους και έπειτα προστέθηκαν οι άλλοι. Τα προηγούμενα βίντεο που αναρτήθηκαν από τους αποθανόντες στο κανάλι High on Life δείχνουν πολλά εξωτικά ταξίδια καθώς και ορισμένες δραστηριότητες υψηλού κινδύνου, όπως το άλμα από γκρεμό και το πέρασμα από σιδηροδρομική γραμμή πάνω σε γέφυρα.

Το συγκεκριμένο δυστύχημα ήταν αιτία να προκληθεί έντονη συζήτηση σχετικά με τον πιθανό κίνδυνο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες για να εντυπωσιάσουν το ευρύ κοινό ανεβάζουν ιδιαίτερα επικίνδυνο περιεχόμενο, έτσι ώστε να τραβήξουν τα βλέμματα της δημοσιότητας επάνω τους.

Μετά από το θλιβερό δυστύχημα οι φίλοι τους ανέβασαν ένα βίντεο στο κανάλι πριν δύο ημέρες που λένε τα εξής: Η οικογένεια του High On Life αποφάσισε να δημιουργήσει ένα φιλανθρωπικό ταμείο προς τιμήν των Alexey, Ryker και Megan. Αυτό το ταμείο θα αφιερωθεί στην παροχή στήριξης των οικογενειών των θυμάτων.

Το High on Life έχει σήμερα περισσότερους από 500.000 συνδρομητές, και χωρίς αμφιβολία το κατάφερε εν μέρει χάρη στα επικίνδυνα εγχειρήματα που διενεργούσαν συχνά πυκνά. Κάποια άτομα που είναι πιστοί οπαδοί του καναλιού ισχυρίζονται ότι η αναζήτηση για συναρπαστικό υλικό οδήγησε την ομάδα σε ακόμα πιο ακραίες ενέργειες, χωρίς να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τη σωματική τους ακεραιότητα ή την επίβλεψη από εξειδικευμένα άτομα. Αυτή η δυναμική αντικατοπτρίζει την τεκμηριωμένη τάση που έχουν οι πλατφόρμες διαμοιρασμού βίντεο και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την ενθάρρυνση του ιδεολογικού εξτρεμισμού μεταξύ των χρηστών.