Η Microsoft άνοιξε Cloud Data Centers στη Μέση Ανατολή, προλαβαίνοντας τους ανταγωνιστές της

Η Microsoft άνοιξε Cloud Data Centers στη Μέση Ανατολή, προλαβαίνοντας τους ανταγωνιστές της

Η Microsoft έγινε ο πρώτος από τους “τρεις μεγάλους” παρόχους υπηρεσιών cloud (οι άλλοι δύο είναι η Amazon και η Google) που άνοιξε τα δικά του Data Centers στη Μέση Ανατολή, και πιο συγκεκριμένα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Από σήμερα, το Microsoft Azure και Office 365 θα είναι διαθέσιμα από τα κέντρα δεδομένων που βρίσκονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) – το ένα βρίσκεται στο Ντουμπάι και το άλλο στο Αμπού Ντάμπι. Όμως αξίζει να επισημάνουμε ό,τι η Microsoft θα καταστήσει διαθέσιμα το Dynamics 365 και το Power Platform σε αυτήν την περιοχή κάποια στιγμή αργότερα προς τα τέλη του 2019.

Η Microsoft ανακοίνωσε αρχικά τα σχέδια της για δημιουργία Data Centers στη Μέση Ανατολή τον περασμένο Μάρτιο, λίγο πριν αποκαλύψει η Google ό,τι θα πράξει το ίδιο εγχείρημα στη Σαουδική Αραβία. Η μονάδα Cloud του Amazon, AWS, προετοιμάζει επίσης το πρώτο κέντρο δεδομένων της στη Μέση Ανατολή, το οποίο αναμένεται να ανοίξει στο Μπαχρέιν κάποια στιγμή το 2019, χωρίς ακόμη να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Η Microsoft εξακολουθεί Βρίσκεται πίσω από την Amazon αναφορικά με τον αριθμό πελατών που απολαμβάνουν τις υπηρεσίες τους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Canalys, ωστόσο εκτιμάται πως τούτη η διαφορά θα ψαλιδιστεί στο ελάχιστο κατά τα επόμενα 1-2 χρόνια.

Η Microsoft ανέφερε ό,τι τα έσοδα του Azure είχαν αυξηθεί κατά 73% από έτος σε έτος, δηλαδή από το 2017 στο 2018, κάτι που σημαίνει πως δίνει επιπλέον κίνητρα στην εταιρεία να συνεχίσει αυτόν τον μαραθώνιο αγώνα ούτως ώστε να καταστεί ηγέτης σε αυτό τον τομέα κατά τα επόμενα έτη.

Η Microsoft άνοιξε πρόσφατα τα πρώτα της κέντρα δεδομένων στην Αφρική, προλαβαίνοντας ουσιαστικά τους κύριους ανταγωνιστές της, στην παρούσα διαδικασία- παρόλο που η Amazon σχεδιάζει να ανοίξει και εκείνη εκεί το 2020.

Εν ολίγοις, είναι σαφές πως αυτός ο τεράστιος ανταγωνισμός ανάμεσα στους τεχνολογικούς κολοσσούς είναι δικαιολογημένος κατά κάποιο τρόπο, για την ανάπτυξη υποδομών Cloud και Data Centers σε νέες περιοχές, προφανώς γιατί θα κερδίσουν νέους πελάτες, και κατά συνέπεια θα κάνουν πιο αισθητή την παρουσία τους σε αυτόν τον τομέα, αφού ως γνωστόν όλα γίνονται για το χρήμα και τη δόξα.