ΑρχικήΔιαδίκτυοΟ πρόεδρος του Μεξικού ζητά τη βοήθεια του Μαρκ Ζάκερμπεργκ για την...

Ο πρόεδρος του Μεξικού ζητά τη βοήθεια του Μαρκ Ζάκερμπεργκ για την ευρεία πρόσβαση των πολιτών στο διαδίκτυο

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ συζήτησε εχθές μέσω τηλεδιάσκεψης με τον ιδιοκτήτη του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, καλώντας τον να συνεργαστεί μαζί του σε μια προσπάθεια να προωθήσει την ευρεία πρόσβαση των πολιτών της χώρας του στο διαδίκτυο.

Ο Λόπες Ομπραδόρ δημοσίευσε και στο Facebook και στο Twitter ένα σύντομο βίντεο κλιπ της τηλεδιάσκεψης που είχε με τον Ζάκερμπεργκ, όπου ο πρόεδρος σημειώνει ό,τι το ένα πέμπτο (1/5) του πληθυσμού του Μεξικού δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και πως δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η απογοητευτική κατάσταση, μένοντας αμέτοχοι σε αυτή την κατρακύλα, χωρίς να λάβουμε δραστικά μέτρα, ούτως ώστε όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας να έχουν ίσα δικαιώματα μέσα στην κοινωνία. Εν ολίγοις επιδιώκει την βελτίωση των κοινωνικών συνθηκών.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επικοινωνίας, ενημέρωσης, βελτίωσης της εκπαίδευσης και της υγείας με πολύ χαμηλό κόστος σε όλο το Μεξικό», δήλωσε ο Λόπες Ομπραδόρ , ο οποίος αργότερα κάλεσε τον Ζάκερμπεργκ να συμμετάσχει σε μια απροσδιόριστη μορφή συνεργασίας με την κυβέρνηση.

Ωστόσο το περίεργο στοιχείο της υπόθεσης είναι πως ο Ζάκερμπεργκ δεν μιλάει καθόλου στο κλιπ, ενώ από την άλλη πλευρά, ο Λόπες Ομπραδόρ δεν έδωσε πρόσθετες λεπτομέρειες για την εταιρική σχέση μεταξύ των δύο μερών, πέρα ​​από το γεγονός ό,τι πρότεινε πως η συγκεκριμένη προσπάθεια θα πρέπει να στηριχθεί στην υπάρχουσα υποδομή, ιδιαίτερα στο δίκτυο τηλεπικοινωνιών της χώρας και στις γραμμές ηλεκτρικής ενέργειας, και πως όλη αυτή η συντονισμένη ενέργεια δεν γίνεται για κερδοσκοπικούς λόγους, αλλά για το κοινό καλό των πολιτών στο Μεξικό.

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τη δυνατότητα αλλαγής των σχέσεων με τον Πρόεδρο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Facebook σε δήλωση του στο Reuters.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο εκπρόσωπος δεν επιβεβαίωσε πιθανές δεσμεύσεις μεταξύ της εταιρείας και της κυβέρνησης του Μεξικού για την ενίσχυση της πρόσβασης των πολιτών στο διαδίκτυο, εν τούτοις επεσήμανε τις υφιστάμενες συνεργασίες με τους μεξικανούς παρόχους διαδικτύου «για τη δημιουργία χιλιάδων σημείων WiFi και την τόνωση της πρόσβασης στις αγροτικές κοινότητες του Μεξικού».

Δείτε το βίντεο παρακάτω

Στέλιος Θεοδωρίδης
Είμαι ένας απλός και ταπεινός άνθρωπος. Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166