Η Microsoft δημιούργησε το SharePoint Spaces για να βλέπετε το περιεχόμενο της επιχείρησης σας σε μικτή πραγματικότητα

Η Microsoft δημιούργησε το SharePoint Spaces για να βλέπετε το περιεχόμενο της επιχείρησης σας σε μικτή πραγματικότητα
Image Credit: Microsoft

Η Microsoft δημιούργησε το SharePoint Spaces για να βλέπετε το περιεχόμενο της επιχείρησης σας σε μικτή πραγματικότητα.

Η Microsoft παρουσίασε σήμερα το τελευταίο της όραμα για έναν κόσμο μικτής πραγματικότητας (mixed reality) με την κυκλοφορία του SharePoint Spaces, ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στις εταιρείες να δημιουργήσουν συγκλονιστικούς κόσμους για την προβολή δεδομένων και εγγράφων στο SharePoint.

Η αποκάλυψη πραγματοποιήθηκε από τον εταιρικό αντιπρόεδρο της Microsoft, τον Jeff Teper, ο οποίος μίλησε στο συνέδριο του SharePoint North America, που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας στις 21-23 Μαΐου 2018.

Το SharePoint, για εκείνους που δεν γνωρίζουν, είναι μια σουίτα αποθήκευσης, συνεργασίας και εργαλείων διαχείρισης περιεχομένου για επιχειρήσεις. Η Microsoft αποκάλυψε ότι πλέον 400.000 επιχειρήσεις παγκοσμίως χρησιμοποιούν το SharePoint, περίπου 100% αύξηση εν αντιθέσει με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η Microsoft επενδύει σε πολύ μεγάλο βαθμό σε διάφορες τεχνολογίες και προγράμματα μικτής πραγματικότητας, και μάλιστα στην ετήσια εκδήλωση Build Developers που διεξήχθη αυτό το μήνα παρουσίασε δύο νέες εφαρμογές μικτής πραγματικότητας για τα ακουστικά της HoloLens,. Τώρα με την παρούσα κίνησ , η Microsoft θα να ενσωματώσει το mixed reality στο χώρο εργασίας μέσω του SharePoint.

Μικτή πραγματικότητα στην εργασία

Με το SharePoint Spaces, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν και να βλέπουν μικτούς χώρους πραγματικότητας μέσω οποιασδήποτε συσκευής ή με τα υπάρχοντα προγράμματα περιήγησης, όπως το Google Chrome, Firefox, και Opera. Έτσι, αντί να χρειάζεται να βασίζεστε σε μια παραδοσιακή οθόνη με είσοδο ποντικιού και πληκτρολογίου, οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν χρήση ενός headset για να απεικονίσουν πληροφορίες, με υποστήριξη από ελεγκτές κίνησης , και να αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο από πολλές γωνίες. Ωστόσο το ευχάριστο κομμάτι της υπόθεσης είναι πως δεν θα χρειαστεί headset , καθώς το περιεχόμενο θα είναι ορατό μέσω μιας τυπικής διασύνδεσης ( σύμφωνα πάντα με τους παραπάνω τρόπους που προαναφέρθηκε) στον επιτραπέζιο υπολογιστή και τα κινητά τηλέφωνα.

Η Microsoft ανέπτυξε μια σειρά πρωτοβουλιών για να καταστήσει πιο εύκολη τη μεικτή πραγματικότητα για τον μέσο χρήστη, όπως το πρόγραμμα πιστοποίησης HoloLens agency certification, για να βοηθήσει τις δημιουργικές εταιρείες να επιταχυνθούν και να προοδεύσουν περαιτέρω με την ανάπτυξη της μικτής πραγματικότητας. Πράγματι, ενώ οι εταιρείες ήδη μπορούσαν να δημιουργήσουν εφαρμογές μικτής πραγματικότητας χρησιμοποιώντας το κιτ ανάπτυξης λογισμικού της Microsoft (SDK), η Microsoft έχει επενδύσει τεράστιους οικονομικούς πόρους σε αυτό το εγχείρημα για να βοηθήσει τις εταιρείες που αναζητούν το κάτι παραπάνω να πάνε το πράγμα ένα βήμα παραπέρα.

Το SharePoint Spaces θα προσφέρεται στάνταρ ως μέρος των εμπορικών συνδρομών του Office 365 και οι πελάτες από σήμερα θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα πρόωρης πρόσβασης για να πάρουν μία πρώτη γεύση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας