Η Tencent αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο της Grinding Gear Games που είναι γνωστή για το Path of Exile

Η Tencent αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο της Grinding Gear Games που είναι γνωστή για το Path of Exile

Η Tencent αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο της Grinding Gear Games που είναι γνωστή για το παιχνίδι Path of Exile.

Η η πασίγνωστη κινεζική εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών Tencent προέβη σε εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Games Grinding Gear, η οποία είναι εκδότης του Path of Exile (το οποίο είναι κάτι παρόμοιο με το Diablo II, με τακτικές ενημερώσεις που φέρνουν σημαντικές επεκτάσεις, πρωταθλήματα, και άλλο εξελισσόμενο περιεχόμενο).

Η Grinding Gear Games δήλωσε σε μία ανάρτηση στο ιστολόγιό της ότι θα παραμείνει ανεξάρτητη εταιρεία και δεν αναμένεται να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της.

«Θέλουμε να ενημερώσουμε και να καθησυχάσουμε την κοινότητα μας ότι αυτό δεν θα επηρεάσει την ανάπτυξη και τις λειτουργίες του Path of Exile”, δήλωσε ο επικεφαλής των παιχνιδιών της Grinding Gear Games, ο Chris Wilson. «Η Tencent είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως που δραστηριοποιούνται στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών και επίσης ένας από τους μεγαλύτερους εκδότες των σημαντικότερων τίτλων, και έχει στην κατοχή της κάποιες θυγατρικές εταιρείες, όπως τη Riot Games που είναι ο προγραμματιστής του League of Legends.

Ο Willson πρόσθεσε: «Έχουμε προσεγγίσει πολλούς δυνητικούς αγοραστές τα τελευταία πέντε χρόνια για μία ενδεχόμενη εξαγορά, αλλά πάντα ένιωθα ότι δεν κατάλαβαν το Path of Exile ή ότι είχαν άλλες άλλες προτεραιότητες κάτι που θα έκανε ζημιά στην εταιρεία μας. Οι προτεραιότητες της Tencent είναι ξεκάθαρες, δηλαδή να μας δώσει τα περαιτέρω μέσα που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε ακόμη πιο σπουδαία πράγματα από ότι στο παρελθόν.

Η Wall Street Journal ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι από το 2013 η Tencent έχει αγοράσει πλειοψηφικό ή μειοψηφικό πακέτο από 277 νεοσύστατες επιχειρήσεις, κάτι που σημαίνει πως έχει τον πλήρη έλεγχο της συγκεκριμένης ιδιαίτερης αγοράς των βιντεοπαιχνιδιών.

Η Grinding Gear Games είναι μία εταιρεία με έδρα τη Νέα Ζηλανδία και μετράει 11 χρόνια ζωής, δηλαδή αρκετά για να χει την απαιτούμενη εμπειρία να κινηθεί αποτελεσματικά και να δημιουργήσει μεγάλα πράγματα σε αυτό το δύσκολο τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας