Η Microsoft ενίσχυσε τα έσοδα της χάρη στις υπηρεσίες Surface, Xbox και cloud

Η Microsoft ενίσχυσε τα έσοδα της χάρη στις υπηρεσίες Surface, Xbox και cloud

Η Microsoft δημοσίευσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του έτους, αναφέροντας έσοδα 37,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καθαρό εισόδημα 13,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 12% ενώ τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 30%. Ενώ η πανδημία συνεχίζει να αναγκάζει πολλούς ανθρώπους να εργάζονται εξ αποστάσεως, η Microsoft επωφελείται από τη μετατόπιση του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι δουλεύουν πλέον, παίζουν περισσότερα παιχνίδια και συζητούν με συναδέλφους μέσω τηλεδιάσκεψης.

Οι υπηρεσίες cloud αποτελούν τη μεγαλύτερη ώθηση στα έσοδα της Microsoft από την αρχή της πανδημίας και μετέπειτα. Τόσο οι επαγγελματικές ομάδες, όσο και οι απλοί χρήστες του Office έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ανεβάζοντας τα έσοδα του Office 365 κατά 21%. Επίσης τα έσοδα από διακομιστές και υπηρεσίες cloud αυξήθηκαν στο 22%. ενώ παράλληλα υπήρξε αύξηση κερδών και στο Azure κατά 48%.

Επιπρόσθετα, ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί και το γεγονός ότι οι συνδρομητές του Microsoft 365 Consumer έχουν ανέβει στα 45,3 εκατομμύρια και επί της ουσίας αυτό μεταφράζεται σε άνοδο της τάξεως του 27%.

Τώρα όσον αφορά τον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών, τα έσοδα από περιεχόμενο και υπηρεσίες Xbox έχουν αυξηθεί σημαντικά κατά 30% σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Ορισμένοι καταναλωτές έχουν στραφεί σε παιχνίδια και υπηρεσίες όπως το xCloud ή το Game Pass κατά τη διάρκεια της πανδημίας και είναι σαφές ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες παιχνιδιών της Microsoft.

Η Microsoft ετοιμάζεται σε λίγες εβδομάδες να κυκλοφορήσει στο εμπόριο τις κονσόλες επόμενης γενιάς Xbox Series X και Series S στις 10 Νοεμβρίου. Οι κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών τυπικά ενισχύουν την υπηρεσία game streaming xCloud της Microsoft που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα όπως και το Xbox Game Pass. Η Microsoft αποκάλυψε τον περασμένο μήνα ότι έχει 15 εκατομμύρια συνδρομητές Xbox Game Pass, αλλά η εταιρεία δεν παρείχε τους καινούργιους αριθμούς για την τρέχουσα περίοδο. Σε γενικές γραμμές ο τεχνολογικός Κολοσσός έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενος από αυτά τα σπουδαία οικονομικά αποτελέσματα που ομολογουμένως τα θα ζήλευαν σίγουρα και οι ανταγωνιστές του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας