Η Microsoft προβαίνει στη δημιουργία υποβρύχιου κέντρου δεδομένων

Η Microsoft προβαίνει στη δημιουργία υποβρύχιου κέντρου δεδομένων

Η Microsoft προβαίνει στη δημιουργία υποβρύχιου κέντρου δεδομένων.

Η Microsoft προχωράει στην υλοποίηση της ιδέας για υποβρύχιο κέντρο δεδομένων, το οποίο μάλιστα βρίσκεται στη δεύτερη φάση του σχεδίου που ονομάζεται Project Natick.

Η δημιουργία αυτού του μεγαλεπήβολου σχεδίου, η οποία πραγματοποιείται στην ακτή Orkney στη Σκωτία, στοχεύει να καταστήσει την εμπειρία του διαδικτύου γρηγορότερη, όπως και τη τεχνητή νοημοσύνη AI πιο προσιτή. Ένα από τα επιχειρήματα για την κατασκευή ενός κέντρου δεδομένων κάτω από το νερό είναι το γεγονός ότι το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού ζει 120 μίλια από την ακτή, και με την τοποθέτηση κέντρων δεδομένων κοντά σε παράκτιες πόλεις τα δεδομένα θα διανύουν πιο μικρή απόσταση.

Η δεύτερη φάση του Project Natick θα επιτρέψει στη Microsoft να διαπιστώσει αν το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι πρακτικά είναι βιώσιμο, από περιβαλλοντική και οικονομική άποψη. Η πρώτη φάση ήταν να δούμε αν η έννοια ήταν εφικτή.

Το δεύτερο επιχείρημα για την εταιρεία αναφορικά με αυτό το ζήτημα είναι το κέντρο δεδομένων πού θα βρίσκεται κάτω από το νερό θα έχει ψυχρότερες θερμοκρασίες χωρίς να δαπανάται άσκοπα ενέργεια, ωστόσο το αρνητικό της υπόθεσης είναι πως θα υπάρχει ένας βαθμός διάβρωσης στις υποβρύχιες εγκαταστάσεις.

Μιλώντας στο BBC, ο επικεφαλής του έργου, Ben Cutler, δήλωσε: Πιστεύουμε ότι στην πραγματικότητα θα έχουμε πολύ καλύτερη ψύξη στην υποβρύχια εγκατάσταση απ ‘ότι στην ξηρά. Επιπλέον, επειδή δεν υπάρχουν εργαζόμενοι μέσα στην εγκατάσταση, μπορούμε να αφαιρέσουμε όλο το οξυγόνο, και το μεγαλύτερο μέρος των υδρατμών, μειώνοντας έτσι αποτελεσματικά τη διάβρωση, γεγονός που αποτελεί σημαντικό πρόβλημα στα κέντρα δεδομένων.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών, η ομάδα πίσω από το Project Natick θα παρακολουθεί και θα καταγράφει την απόδοση της μονάδας, ελπίζοντας ότι όλα θα πάνε καλά και θα προχωρήσουν περαιτέρω με το σχέδιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας