Το Bitcoin προκάλεσε εσωτερική διαφωνία στη πλατφόρμα Square

Το Bitcoin προκάλεσε εσωτερική διαφωνία στη πλατφόρμα Square

Το Bitcoin προκάλεσε εσωτερική διαφωνία στη πλατφόρμα Square.

«Η Απόφαση της Square να επιτρέψει στους χρήστες μέσω εφαρμογών για κινητά να αγοράζουν και να πωλούν bitcoin ήταν μια «αρκετά αμφιλεγόμενη κίνηση εντός της εταιρείας και εξακολουθεί να αποτελεί πηγή των εσωτερικών εντάσεων», δήλωσε την εχθές την Τετάρτη ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ο Τζακ Ντόρσεϊ.

Ο Τζακ Ντόρσεϊ, ο οποίος είναι επίσης και επικεφαλής του Twitter, μιλώντας σε μια διάσκεψη για τα κρυπτονομίσματα στη Νέα Υόρκη, επανέλαβε την υποστήριξή του για το εικονικό νόμισμα Bitcoin, αλλά σημείωσε ότι δεν συμφωνούν όλοι με αυτό το εγχείρημα στην Square, συμπεριλαμβανομένων των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

«Στην εταιρεία μας έχουμε ένα πολλή υγιή σκεπτικισμό απέναντι σε όλα τα ζητήματα και επομένως ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει την αντίθεσή του σε αυτή την τεχνολογία», επισήμανε ο Ντόρσεϊ. «Δεν κρύψαμε ποτέ το γεγονός ότι στο Square υπάρχει μεγάλος σκεπτικισμός, πολλές έντονες συζητήσεις, διαφωνίες, ακόμα και λογομαχίες, αλλά εκεί είναι η μαγεία του πράγματος».

Ο προαναφερόμενος πρόσθεσε ότι η “υγιής συζήτηση” γύρω από το bitcoin επεκτάθηκε και στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, χωρίς μέχρι στιγμής να εξετάσουμε συγκεκριμένα στοιχεία αναφορικά με αυτό το θέμα.

Τον Ιανουάριο, η Square, μια εταιρεία που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, γνωστή σε μεγάλο βαθμό για τις πρωτοποριακές της ιδέες, άρχισε να επιτρέπει στους χρήστες εντός της πλατφόρμας να αγοράζουν και να πωλούν bitcoin, κάτι που πραγματικά προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στο ευρύ κοινό, αφού συνέβαινε σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του διαδικτύου παγκοσμίως.

Οι υποστηρικτές του bitcoin λένε ότι η παρούσα ενέργεια μπορεί να συμβάλει στον εκδημοκρατισμό των επιλογών για τους ανθρώπους που θέλουν να συναλλάσσονται, προσφέροντας έναν τρόπο να παρακαμφθούν οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις, και κατά συνέπεια οι συναλλαγές να διεξάγονται με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, χωρίς κρυμμένα τέλη και επιβαρύνσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας