ΑρχικήΟικονομίαΗ Microstrategy αγόρασε Bitcoin αξίας 425 εκατομμυρίων δολαρίων

Η Microstrategy αγόρασε Bitcoin αξίας 425 εκατομμυρίων δολαρίων

Ο διευθύνων σύμβουλος της MicroStrategy, ο Michael Saylor αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι η επένδυση σε Bitcoin ύψους 425 εκατομμυρίων δολαρίων ήταν μέρος των εταιρικών σχεδίων για τα επόμενα 100 χρόνια.

Ο Michael Saylor δήλωσε ότι η εταιρεία του θα διατηρήσει ανέγγιχτο το χαρτοφυλάκιο με τα Bitcoin για τα επόμενα 100 χρόνια, χωρίς να έχει καμία πρόθεση να τα πουλήσει. Από την αγορά των 21,454 BTC στις 11 Αυγούστου, η αρχική επένδυση σε Bitcoin της Microstrategy τις έφερε έσοδα σχεδόν 30 εκατομμύρια δολάρια σε λίγο περισσότερο από δύο μήνες. Επίσης, η συγκεκριμένη εταιρεία προέβη σε μία δεύτερη επένδυση με μια εκ νέου μεγάλη αγορά BTC ύψους 175 εκατομμύρια δολαρίων τον Σεπτέμβριο.

Πριν λίγες μέρες, ο Saylor επιβεβαίωσε ότι η στρατηγική επενδύσεων επάνω στο Bitcoin ήταν αποτέλεσμα σχεδιασμού και συζήτησης μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου, των επενδυτών, και των ανώτατων στελεχών της επιχείρησης.

Ο Saylor αποκάλυψε ότι η Microstrategy άρχισε να διερευνά περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ασφαλές καταφύγιο ή μακροπρόθεσμο απόθεμα πλούτου μετά την απόφαση της εταιρείας να αναδιαρθρώσει το ταμείο της, ως απάντηση στην αβεβαιότητα που δημιουργήθηκε στην παγκόσμια οικονομία από την Πανδημία.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microstrategy, το Bitcoin ήταν το μόνο ισχυρό επενδυτικό εγχείρημα που παρείχε προοπτικές σε βάθος 100 ετών. Ο Saylor υποστήριξε, ότι υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία που διερευνήθηκαν από τη μεριά μας ήταν όλα ευάλωτα στη φορολογία, και στα υψηλά τέλη, ενώ το χειρότερο από όλα είναι ότι ελέγχονται από τις κυβερνήσεις και τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Ο Saylor ήταν επίσης επικριτικός για τα άλλα κρυπτονομίσματα, υποστηρίζοντας ότι το Bitcoin έχει αποδείξει την διαχρονική αξία του, ενώ το Ethereum δεν έχει ακόμη ωριμάσει, λόγω της λειτουργικής αρχιτεκτονικής του. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microstrategy είπε ότι όταν συγκρίναμε το BTC με τα άλλα cryptos, η επιλογή ήταν προφανής, και ιδιαίτερα εύκολη, δίχως να υπάρχουν δισταγμοί.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166