Η Nanosystems ενισχύει το Supremo, τη λύση για έξυπνη εργασία και βοήθεια από απόσταση

Η Nanosystems ενισχύει το Supremo, τη λύση για έξυπνη εργασία και βοήθεια από απόσταση

Η Nanosystems έχει ενημερώσει τη λύση της απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας, η οποία προσφέρει τώρα καλύτερη ποιότητα βίντεο και έχει πολύ καλύτερη απόδοση από ό, τι στο παρελθόν. Η ασφάλεια έχει επίσης βελτιωθεί, χάρη σε ένα νέο πρωτόκολλο για την κρυπτογράφηση των δεδομένων.

Δεν συμβαίνει συχνά να βλέπουμε τόσες πολλές μελέτες και έρευνες να συμφωνούν σε ένα σημείο, δηλαδή φαίνεται να μην υπάρχει αμφιβολία για την έξυπνη εργασία, είναι εδώ και ήρθε για να μείνει, ακόμα και μετά το τέλος του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Όταν κορυφαίες εταιρείες όπως η Google, η Microsoft ή το Twitter ανακοινώνουν ότι θα επεκτείνουν την έξυπνη εργασία στο υπαλληλικό προσωπικό τους, είναι αναπόφευκτο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες αυτό το μοντέλο εργασίας, αφού κάτι παραπάνω ξέρουν οι τεχνολογικοί κολοσσοί.

Πλέον οι εργαζόμενοι κατανοούν τα πραγματικά οφέλη που έχουν προκύψει μέσα από αυτήν την ευέλικτη εργασία, αποφεύγοντας την κατασπατάληση του χρόνου για μετακινήσεις σε πολυσύχναστες πόλεις έως ότου φτάσουν στο γραφείο τους, δηλαδή σε αστικά κέντρα όπου η ζωή είναι αντικειμενικά δύσκολη και πιο ακριβή. Πολλοί από αυτούς, λόγω της ευελιξίας που προσφέρει η απομακρυσμένη εργασία, έχουν φύγει από την τσιμεντούπολη και έχουν μεταναστεύσει στον τόπο καταγωγή τους, σε διάφορα μέρη της επαρχίας που το επίπεδο διαβίωσης είναι μακράν καλύτερο και πιο υγιέστερο.

Αυτό είναι το φαινόμενο της αντίστροφης μετανάστευσης, που βλέπει πολλούς εργαζόμενους που μετανάστευσαν στην τσιμεντούπολη, να φεύγουν οικειοθελώς, για να ζήσουν στις περιοχές καταγωγής τους, πιο κοντά στις οικογένειές τους. Εάν οι εταιρείες από τώρα και στο εξής θέλουν να διατηρήσουν το παραγωγικό ταλέντο των εργαζομένων τους, πρέπει επίσης να λάβουν υπόψη αυτήν την ανάγκη και, κατά συνέπεια, να βάλουν τα θεμέλια για να εισαγάγουν αποτελεσματικούς τρόπους για την ευέλικτη εργασία. Πολλές έρευνες που δημοσιεύθηκαν τους τελευταίους μήνες συμφωνούν επίσης σε ένα άλλο σημείο: οι εργαζόμενοι λατρεύουν αφάνταστα την ευέλικτη εργασία, αλλά οι περισσότεροι παραπονούνται για την έλλειψη υποστήριξης από την εταιρεία τους, τόσο από άποψη τεχνολογίας, όσο και για την έλλειψη βοήθειας από την Ομάδα IT (η ομάδα που επιμελείται την προστασία των Πληροφοριακών Συστημάτων στο εταιρικό δίκτυο).

Είχαμε ήδη μιλήσει για το Supremo τον Μάρτιο, στην αρχή του lockdown που ανάγκασε τις εταιρείες και τους εργαζομένους να ανακαλύψουν εκ νέου καινούργιους τρόπους εργασίας για να διασφαλίσουν την παραγωγικότητα, ακόμη και από απόσταση. Πρόκειται για μια λύση απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας που αναπτύχθηκε από την ιταλική εταιρεία Nanosystems, η οποία, χάρη σε μια σειρά ενημερώσεων που έγιναν τους τελευταίους μήνες που θα αναλύσουμε παρακάτω, έχει πλέον βελτιωθεί από άποψη απόδοσης και της ασφάλειας των χρηστών.

Supremo, μια ασφαλής, προσιτή και εύχρηστη λύση απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας

Μεταξύ των πολλών λύσεων για την τηλεργασία και για βοήθεια απομακρυσμένη υποστήριξης, το Supremo είναι πιθανώς μία από τις πιο αποτελεσματικές και απλές στη χρήση: απλώς κατεβάστε ένα μικρό αρχείο μεγέθους κάτω των 8 MB και ανοίξτε το, χωρίς να το εγκαταστήσετε. Σε αυτό το σημείο, θα εμφανιστεί στον χρήστη ένα πλαίσιο εισαγωγής κωδικού για να βάλει τον κωδικό που θα του επιτρέψει να παρακολουθεί με μοναδικό τρόπο αυτόν τον υπολογιστή, και επομένως να τον ελέγχει από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, είτε μέσω άλλου υπολογιστή (ακόμα και με Linux ή MacOS), είτε μέσω smartphone ή tablet.

Τα χαρακτηριστικά του Supremo

Το Supremo βασίζεται στην ευκολία χρήσης, συμπεριλαμβανομένου και της ενεργοποίησης των αδειών. Όπως έχουμε προαναφέρει πιο πάνω, για να το χρησιμοποιήσετε, κατεβάστε απλώς ένα αρχείο με λίγα MB, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να μεταφερθεί ηλεκτρονικά σε όλους τους υπολογιστές που θέλετε να ελέγχετε από απόσταση, καθώς και στους υπολογιστές που θα χρησιμοποιηθούν για τη διαχείρισή τους. Μια άλλη πολύ σημαντική πτυχή είναι η ευελιξία των αδειών, αυτές στην πραγματικότητα δεν συνδέονται με μόνο με το κεντρικό μηχάνημα, αλλά ρυθμίζουν τον μέγιστο αριθμό ταυτόχρονων συνδέσεων για τις συσκευές που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Για παράδειγμα, εάν μια εταιρεία αποφασίσει να εναλλάξει την τηλεργασία μόνο για κάποιες συγκεκριμένες μέρες, δεν απαιτείται άδεια για όλους, αλλά μόνο για τον μέγιστο αριθμό ατόμων που θα εργάζονται ταυτόχρονα από το σπίτι. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε εγκαταστήστε το Supremo ως υπηρεσία , ώστε να το ξεκινάτε αυτόματα όταν το μηχάνημα είναι ενεργοποιημένο μαζί με τα Windows για να είναι πάντα έτοιμο για χρήση.

Εκτός από το ότι μπορείτε να ελέγχετε έναν απομακρυσμένο υπολογιστή σαν να ήσασταν μπροστά του, το Supremo περιλαμβάνει επίσης ορισμένες λειτουργίες για την επιτάχυνση ορισμένων διεργασιών, όπως μεταφορά αρχείων, συνομιλία (που μπορεί να είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την παροχή βοήθειας) και έναν κατάλογο επαφών, όλα αυτά απεριόριστα, τα οποία μπορούν να δοθούν σε διάφορους χρήστες.

Μεταξύ άλλων, η έξυπνη εργασία δεν είναι το μόνο σενάριο για τη χρήση του Supremo, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί ένα ισχυρό εργαλείο για την παροχή απομακρυσμένης βοήθειας. Ας σκεφτούμε την περίπτωση ενός κεντρικού ολοκληρωτικού συστήματος, για παράδειγμα, που θα είναι σε θέση να υποστηρίξει αποτελεσματικά και τους πελάτες. Δεν είναι τυχαίο ότι, στην έκδοση επί πληρωμή, το Supremo σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε τη διεπαφή με το λογότυπο της εταιρείας σας, καθώς και να προσφέρετε έναν πίνακα διαχείρισης για να διατηρείτε υπό έλεγχο τα στατιστικά στοιχεία για τις συνεδρίες χρήσης, ένα εργαλείο που απλοποιεί την τιμολόγηση και προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών.

Οι τελευταίες ενημερώσεις που έχουν προστεθεί στο Supremo είναι βασικά 3, δύο που σχετίζονται με τη χρηστικότητα και ένα για την ασφάλεια. Παράλληλα με τον παλαιό κωδικοποιητή για συμπίεση βίντεο, πλέον διατίθεται ένα εξαιρετικά πιο αποτελεσματικός κωδικοποιητής τύπου H.264 . Η ποιότητά του μπορεί να ρυθμιστεί σε τρία επίπεδα, ώστε να προσαρμόζεται ακόμη και στις πιο αργές συνδέσεις. Από τις δοκιμές μας, ακόμη και η σύνδεση μέσω LTE καταφέραμε πάντα να απολαμβάνουμε την υψηλότερη ποιότητα βίντεο. Η δεύτερη καινοτομία από την άποψη της χρηστικότητας σχετίζεται με την μείωση λανθάνουσας κατάστασης, δηλαδή αν υπάρχει καθυστέρηση στη γραμμή, ένα σημαντικό πρόβλημα που το αντιμετωπίζουν πολλά λογισμικά της ίδιας κατηγορίας: Εάν στο παρελθόν είχαμε παρατηρήσει κάποια μικρή καθυστέρηση κατά τη χρήση, ακόμη και στην περίπτωση πολύ γρήγορων γραμμών, τώρα αυτή η καθυστέρηση έχει σχεδόν εξαλειφθεί, επιτρέποντας την αποτελεσματική χρήση διαφόρων τύπων εφαρμογών. Τέλος, το Supremo ήθελε να επικεντρωθεί στην ασφάλεια, εισάγοντας ένα νέο πρωτόκολλο κρυπτογράφησης δεδομένων.

Μια άλλη λειτουργία που βρήκαμε εξαιρετικά βολική είναι αυτή που επιτρέπει, με ένα απλό κλικ, να αλλάξει την ανάλυση στην επιφάνεια εργασίας στο απομακρυσμένο υπολογιστή, το οποίο ήταν χρήσιμο ειδικά όταν συνδεθήκαμε στον κύριο υπολογιστή μέσω της μικρής οθόνης του smartphone.

Πόσο κοστίζει το Supremo;

Η χρήση είναι δωρεάν για μη εμπορικούς ή μη συνεχείς σκοπούς, ενώ αν θέλετε να την χρησιμοποιήσετε για επαγγελματικούς λόγους ή να προσφέρετε βοήθεια στους πελάτες σας ή να συνδεθείτε με τον υπολογιστή σας στο γραφείο ή σε κάποιο στούντιο (τώρα αυτό είναι επίσης δυνατό, χάρη στη βελτιωμένη ποιότητα βίντεο), πρέπει να αγοραστεί μια άδεια. Υπάρχουν δύο τύποι και τα δύο μπορούν να αγοραστούν με τριμηνιαία ή ετήσια διάρκεια, το ένα για μεμονωμένους χρήστες, ιδανικό για έξυπνα σενάρια εργασίας και το επιχειρηματικό, το οποίο ξεκινά από 5 ευρώ το μήνα και επιτρέπει έως τρεις ταυτόχρονες συνδέσεις που μπορούν να τις αυξήστε ανά πάσα στιγμή ανάλογα με τις ανάγκες.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η έξυπνη εργασία προορίζεται να μας συνοδεύσει για πολύ καιρό, το Supremo είναι μια λύση για την απομακρυσμένη εργασία που αξίζει να εξεταστεί, καθώς περισσότεροι από 1 εκατομμύριο χρήστες που το έχουν χρησιμοποιήσει για χρόνια έχουν έχουν μείνει απόλυτα ικανοποιημένοι, τόσο για την αποτελεσματικότητά του, όσο και για το χαμηλό του κόστος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας