Οι ιδρυτές του SoundCloud μάζεψαν 17,8 εκατ. δολ. για την πλατφόρμα Dance που ασχολείται με e-bike

Οι ιδρυτές του SoundCloud μάζεψαν 17,8 εκατ. δολ. για την πλατφόρμα Dance που ασχολείται με e-bike

Οι ιδρυτές του SoundCloud (πλατφόρμας ακρόασης και διαμοιρασμού μουσικής) επιδιώκουν να δημιουργήσουν μία συνδρομητική υπηρεσία στην αναπτυσσόμενη αγορά των e-bike μέσω μίας νέας Ευρωπαϊκής νεοσύστατης επιχείρησης που ονομάζεται «Dance» (www.dance.co). Η καινούργια εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει συγκεντρώσει χρηματοδότηση ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ (17,8 εκατομμύρια δολάρια) για την επέκταση της υπηρεσίας πέρα ​​από το τρέχον πιλοτικό της πρόγραμμα στη Γερμανία.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας δημιουργήθηκε τεράστια ζήτηση για ηλεκτρικά ποδήλατα, καθώς οι άνθρωποι αναζητούν διαρκώς εναλλακτικές λύσεις έναντι της πολυσύχναστης δημόσιας συγκοινωνίας. Ενώ οι πωλήσεις των e-bikes είχαν μία σταθερή αυξητική πορεία τα τελευταία χρόνια, εν τούτοις, με την έναρξη της κρίσης COVID-19 τα νούμερα των πωλήσεων έφτασαν σε δυσθεώρητα επίπεδα, μία πρωτόγνωρη κατάσταση για τούτο τον τομέα. Στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις ebike αυξήθηκαν κατά 190% τον Ιούνιο σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο την περσινή χρονιά . Επίσης νέες έρευνες δείχνουν ότι η παγκόσμια αγορά των ebike θα αυξηθεί κατακόρυφα στο μεσοπρόθεσμο μέλλον, και πιο συγκεκριμένα, από 8 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν το 2018, ενδεχομένως να φτάσει τα 46 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2026.

Dance e-bike

Η Dance είναι το πνευματικό τέκνο των Eric Quidenus-Wahlforss και Alexander Ljung. Οι ιδρυτές του SoundCloud που παραιτήθηκαν από τους ρόλους τους στην εταιρεία streaming μουσικής το 2019 και το 2017, αντίστοιχα, αν και ο Ljung εξακολουθεί να προεδρεύει του διοικητικού συμβουλίου του SoundCloud. Το τρίτο μέλος που ήρθε να προστεθεί στο ρόστερ των ιδρυτών του Dance είναι ο Christian Springub, συνιδρυτής της πλατφόρμας δημιουργίας ιστότοπων «Jimdo». Το τρίο παρουσίασε νωρίτερα αυτό το έτος τη συνδρομητική υπηρεσία e-bike που διατίθεται επί του παρόντος σε επιλεγμένα άτομα μόνο στην εγχώρια αγορά του Βερολίνου, με σχέδια να συμπεριλάβει περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις το επόμενο έτος. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι θα κοιτάξει να επεκταθεί και στις ΗΠΑ «τελικά», αφού θεωρείται μία από τις πιο ανεπτυγμένες οικονομίες στον κόσμο και ενδεχομένως να κερδίσουν περισσότερα χρήματα εκεί από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

Μέχρι τώρα, πέρα ​​από μερικές εικόνες teaser, η Dance δεν έχει αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το καινούργιο e-bike που κατασκευάζει και θα το παρέχει στο ευρύ καταναλωτικό κοινό μέσα από τη συνδρομητική της υπηρεσία, επειδή προφανώς τα σχέδια της βρίσκονται ακόμα σε πιλοτική φάση.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε εξέλιξη για την κατασκευή του πρώτου μας ηλεκτρικού ποδηλάτου, το οποίο θα είναι έτοιμο κατά το επόμενο έτος», δήλωσε ο Quidenus-Wahlforss. «Δείχνουμε ένα μικρό δείγμα μέσω teaser για το τι θα ακολουθήσει, σε σχέση με αυτό που συμβαίνει σε μικρή κλίμακα στο Βερολίνο σήμερα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας