Η Netgear κυκλοφόρησε 4 νέους δρομολογητές τύπου Wi-Fi 6

Η Netgear κυκλοφόρησε 4 νέους δρομολογητές τύπου Wi-Fi 6
Στη φωτογραφία βλέπετε το μοντέλο Nighthawk AX4 4-Stream AX3000 (RAX40) . Image credit: Netgear

Η Netgear κυκλοφόρησε μία νέα σειρά δρομολογητών (αγγλικά: router) που αποτελείται από 4 νέα μοντέλα και πρακτικά έχει ως στόχο να βοηθήσει στη μετάβαση προς τη νέα γενιά ασύρματης δικτύωσης που ονομάζεται Wi-Fi 6.

Η αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία υλικολογισμικού δικτύωσης δημιούργησε τέσσερις δρομολογητές που υποστηρίζουν το πιο πρόσφατο πρότυπο δικτύωσης Wi-Fi, που κυριολεκτικά ονομάζεται 802.11ax (ή απλά Wi-Fi 6).

Αυτές οι συσκευές θα βοηθήσουν τα νοικοκυριά που έχουν ένα τεράστιο αριθμό συνδεδεμένων συσκευών στο διαδίκτυο να γίνει σωστή διανομή του εύρους ζώνης δίχως να υπάρξουν δυσλειτουργίες, προβλήματα και λανθάνουσα κατάσταση, όπως είθισται να συμβαίνει μετά απλά ρούτερ.

Φανταστείτε για παράδειγμα σε ένα σπίτι να υπάρχουν πολλαπλές συνδεδεμένες συσκευές στο διαδίκτυο και ο ένας να παρακολουθεί βίντεο, ο άλλος να κάνει live streaming, και ο τρίτος να κατεβάζει μεγάλα αρχεία, εν ολίγοις καταλαβαίνετε πως σε ετούτη την κατάσταση δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει σωστά ο οποιοσδήποτε απλός οικιακός δρομολογητής.

Επίσης δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός πως αρκετοί οικιακοί χρήστες στις ανεπτυγμένες χώρες του δυτικού πολιτισμού χρησιμοποιούν παράλληλα έξυπνες οικιακές συσκευές, κάμερες για εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους, φωνητικούς βοηθούς, έξυπνους θερμοστάτες, τα οποία για να λειτουργήσουν σωστά εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη συνεχή σύνδεση στο διαδίκτυο, με αρνητική συνέπεια αυτές οι συσκευές απλώς αυξάνουν την πολυπλοκότητα ενός δικτύου καθώς συναγωνίζονται ποιο θα πάρει το μεγαλύτερο εύρος Ζώνης, ωθώντας τα ασύρματα οικιακά δίκτυα πέρα πέρα από τις τεχνικές τους δυνατότητες

Οι δρομολογητές Wi-Fi 6 της Netgear παρέχουν έως και τέσσερις φορές καλύτερη απόδοση από το Wi-Fi 5 ή 802.11ac. Οι νέοι δρομολογητές της συγκεκριμένης εταιρείας χρησιμοποιούν την τεχνολογία Orthogonal Frequency-Division Multiple-Access (OFDMA) για να μεγιστοποιήσουν τη δυνατότητα σύνδεσης πολλαπλών συσκευών ταυτόχρονα, γεγονός που θα συμβάλει στη μείωση της συμφόρησης για το τυπικό συνδεδεμένο σπίτι που δεν έχει πρόσβαση σε μεγάλο εύρος ζώνης.

Εκ των πραγμάτων το Wi-Fi 6 προσφέρει τα μέγιστα στην αξιοπιστία του δικτύου, βελτιώνει την ταχύτητα σύνδεσης στο διαδίκτυο, τις επιδόσεις με χαμηλή λανθάνουσα κατάσταση και την ικανότητα ασύρματης οικιακής δικτύωσης μειώνοντας τις παρεμβολές μεταξύ των συσκευών. Με απλά λόγια μπορείτε να παρακολουθείτε βίντεο με ανάλυση 8k στο YouTube με πιο αποδοτικό τρόπο εν αντιθέσει με της παλαιότερης γενιάς πρότυπα Wi-Fi.

Ανάμεσα στα νέα μοντέλα της εταιρείας συμπεριλαμβάνεται και το Nighthawk AX4 4-Stream AX3000 (RAX40), το οποίο η τιμή του θα ξεκινάει από τα 200 δολάρια και θα είναι διαθέσιμο στην αγορά περίπου σε δύο ή τρεις εβδομάδες (εκτός απροόπτου).

Διαβάστε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας