ΑρχικήΤι είναιΤι είναι social media marketing (SMM) συμβουλές και κόλπα

Τι είναι social media marketing (SMM) συμβουλές και κόλπα

Τι είναι social media marketing (SMM) συμβουλές και κόλπα.

Το social media marketing (SMM) είναι μια υποκατηγορία του  Διαδικτυακού Μαρκετίνγκ που εκμεταλλεύεται την άμεση επαφή με τους τελικούς χρήστες μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin κ.λπ.

Σε αντίθεση με άλλες μορφές μάρκετινγκ, ένα βασικό πλεονέκτημα του social media marketing είναι ό,τι δημιουργεί διαδραστικό περιεχόμενο ενθαρρύνοντας τον στόχο – χρήστη να κάνει κλικ στην ανάρτηση και να μοιραστεί συνδέσμους με άλλα άτομα στο δίκτυο.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσφέρουν ένα μέσο για τις επιχειρήσεις να επικοινωνούν απευθείας με τους χρήστες τους ή τους μελλοντικούς πελάτες τους και να δημιουργούν ουσιαστικές αλληλεπιδράσεις που διαφορετικά θα περιοριζόταν σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλους ξεπερασμένους τρόπους που δεν είναι αποδοτικοί.

Το SMM μπορεί να επιτευχθεί με τη μορφή δημοσιεύσεων στο Facebook που ενημερώνουν τους πελάτες για νέα προϊόντα (κατά κάποιο τρόπο μοιάζει με διαφημιστική προβολή που εμφανίζεται στη ροή ενός χρήστη), με κοινή χρήση βίντεο και εικόνων που μπορούν να μοιραστούν εύκολα ή συνδέσμους που ενθαρρύνουν τους χρήστες να συμμετάσχουν σε ένα γεγονός, και τέλος, μέσα σε όλο αυτό το συρφετό συμπεριλαμβάνεται και η δημιουργία δημοσκοπήσεων.

Σήμερα, οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι πλέον μόνο ένα εργαλείο για να γνωστοποιήσει μία εταιρεία τα προϊόντα της, αλλά συχνά χρησιμοποιείται για να παρέχει λειτουργική υποστήριξη στους πελάτες, όπως ανταπόκριση σε ερωτήσεις, για την αντιμετώπιση παραπόνων, για καλύτερη γνωριμία με τους χρήστες ή πελάτες μέσα από συνεχιζόμενες ή περιοδικές συνομιλίες.

Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες εμπίπτουν αναμφισβήτητα στο social media marketing.

Η σημασία του social media marketing.

Οι απαιτήσεις του σύγχρονου marketing είναι κατά πολύ διαφοροποιημένες σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους του παρελθόντος, όταν αποσκοπούσε αποκλειστικά στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας και των πωλήσεων. Οι στρατηγικές marketing έχουν μεταλλαχθεί ριζικά με την εμφάνιση και εξάπλωση των κοινωνικών δικτύων (Social Media), στα οποία σήμερα περνάει ένα πολύ μεγάλο μέρος του χρόνου του ο χρήστης του internet.

Με δεδομένο ότι τα social media αποτελούν τους διακτυακούς τόπους με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και απήχηση, δεν μπορούν πλέον να αγνούνται από οποιονδήποτε δραστηριοποιείται μέσω internet.

Ως Social Μedia Μarketing αναφερόμαστε στο σύνολο των ενεργειών και της στρατηγικής, με στόχο την προώθηση μιας ιστοσελίδας, ενός προϊόντος, μιας επιχείρησης ή ενός προσώπου μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Το κύριο πλεονέκτημα του Social Μedia Μarketing είναι η δυνατότητα δημιουργίας μιας σταθερής βάσης κοινού (crowdsourcing) και η επίτευξη διαρκούς και αμφίδρομης επικοινωνίας με αυτό, χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης που αντέχει στο χρόνο.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία της προώθησης στα social media δεν εντάσσονται κυρίαρχα στην στρατηγική της άμεσης πώλησης, όμως έχουν πολύ σημαντικά οφέλη για κάθε επιχείρηση όπως:

  1. Ανταποκρίνεται στην τάση του σύγχρονου marketing, που θέτει τον πελάτη στο επίκεντρο
  2. Δίνει τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης με το κοινό σε φιλικό και χαλαρό τόνο και σε περιβάλλον που αισθάνεται οικείο
  3. Μπορεί να λειτουργήσει πολύ αποδοτικά ως μορφή πληροφόρησης και εξυπηρέτησης πελατών
  4. Καθιερώνει την επιχείρηση ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του πελάτη

Ένας ακόμη βασικός στόχος της προώθησης στα κοινωνικά δίκτυα είναι να επιδιώκει τη διάδοση ποιοτικού περιεχομένου στους ενδιαφερόμενους αποδέκτες, με απώτερο σκοπό την ευρύτερης αναμετάδοση τους (viral marketing).

Η συγκεκριμένη στρατηγική προσομοιάζει επιπλέον και τη διαχρονική ισχύ του marketing από στόμα σε στόμα στον πραγματικό κόσμο, καθώς τα μηνύματα μιας επιχείρησης δεν κατευθύνονται απευθείας στο κοινό, αλλά αντίθετα με τη μεσολάβηση κάποιου φίλου ή ατόμου που εντάσσεται στον διακτυακό κοινωνικό του κύκλο, η οποία λειτουργεί σαν μια μορφή σύστασης και επιβεβαίωσης.

Ιδιομορφίες του Social Media Marketing

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι καμπάνιες κοινωνικού μάρκετινγκ δεν πρέπει να έχουν μια συγκεκριμένη προσέγγιση, προφανώς διότι κάθε διαφημιστική εκστρατεία απαιτεί διαφορετική αντιμετώπιση.

Για παράδειγμα, μια εταιρεία ενός ταξιδιωτικού γραφείου μπορεί να χρησιμοποιεί μια ελκυστική φωτογραφία με την οποία μπορούν εύκολα οι χρήστες να αλληλεπιδράσουν, ενώ αντίθετα μια ασφαλιστική εταιρεία πρέπει να βασίζεται σε εμπεριστατωμένες πληροφορίες οι οποίες θα πείσουν κάποιον πως είναι απαραίτητο για αυτούς να αποκτήσουν μία ασφάλεια ζωής. Οι καλύτερες εκστρατείες είναι συμβατές με τις μοναδικές ανάγκες του στόχου-χρήστη τους.

Ωστόσο, το ύφος της καμπάνιας μπορεί να διαφέρει σημαντικά η μία από την άλλη, ανάλογα με την πλατφόρμα. Το Facebook και το LinkedIn είναι και τα δύο απίστευτα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα, όμως το πρώτο είναι συχνά ένα πιο προσωπικό και χαλαρό περιβάλλον, ενώ το δεύτερο είναι συνήθως ένας τρόπος για έναν χρήστη να μοιράζεται πτυχές της επαγγελματικής του ζωής. Μεγάλο μέρος του περιεχομένου στο Twitter έχει έναν συνομιλητικό χαρακτήρα, ενώ το Instagram και το Pinterest βασίζονται κυρίως σε εικόνες για την επικοινωνία μηνυμάτων.

Η απόκτηση του στυλ και το ύφους μιας καμπάνιας δεν είναι μόνο σημαντική για τους στόχους πωλήσεων, αλλά θα την βοηθήσει να αποκτήσει περαιτέρω φήμη. Όμως το αρνητικό στοιχείο της υπόθεσης είναι πως μια εταιρεία δεν διεξάγει σωστή εκστρατεία SMM κινδυνεύει να αποξενώσει το ακροατήριό της και πιθανόν να προκαλέσει ανυπολόγιστη ζημιά στο brand name της.

Στρατηγική Social Media Marketing

Κάθε επιχείρηση οφείλει να χαράσσει στρατηγική προώθησης στα social media με μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα, λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και το κοινό κάθε κοινωνικού δικτύου όσο και τις δυνατότητες του υφιστάμενου προσωπικού της να την υποστηρίξει αποτελεσματικά.

Η αποτελεσματική προώθηση στα social media με ποιοτικό περιεχόμενο και αλληλεπίδραση με το κοινό είναι μια διαδικασία που δίχως άλλο απαιτεί καθημερινή ενασχόληση και αρκετό χρόνο. Η δημιουργία λογαριασμών σε social media τα οποία δε διαθέτει την τεχνογνωσία να χρησιμοποιήσει μπορεί τελικά να αποδειχθεί καταστροφική για την εικόνα μιας επιχείρησης αντί να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Καρφιτσωμένες αναρτήσεις (Sticky).

Το περιεχόμενο που δημιουργήθηκε ως μέρος μιας επιτυχημένης καμπάνιας SMM αναφέρεται συχνά ως “Sticky” – είναι οι αναρτήσεις που θα συνεχίσουν να εμφανίζονται στις ροές των χρηστών, επειδή παραμένουν αρκετό καιρό στην επικαιρότητα και αναπαράγεται διαρκώς από τους χρήστες, επαναλαμβανόμενα. Ωστόσο, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του SMM προέρχεται από το εύκολα προσβάσιμο και αναγνωρίσιμο ακροατήριό του, το οποίο – με την σωστή πρακτική – μπορεί να μιλάει για μια εταιρεία πολύ καιρό, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της εκστρατείας.

Δεδομένης της σχετικά στενής προσέγγισης της εταιρείας με το στόχο-κοινό της, οποιαδήποτε επιτυχημένη στρατηγική SMM θα βασίζεται στη διαχείριση κοινωνικών σχέσεων με πελάτες (CRM). Αυτή η διαδικασία δέσμευσης με το κοινό για τη συγκέντρωση ανατροφοδοτήσεων και η επεξεργασία παραπόνων παρέχει έναν τρόπο να απομακρυνθεί η στείρα εταιρική εικόνα και να δημιουργηθεί ένας πιο προσωπικός διάλογος με τους πελάτες, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Social media optimisation (SMO) και αναλυτικά στοιχεία.

Όπως και με οποιαδήποτε μορφή μάρκετινγκ μέσω διαδικτύου, καμία στρατηγική SMM δεν μπορεί να σταθεί με αξιοπρέπεια και να ευδοκιμήσει χωρίς αναλύσεις. Οι περισσότεροι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έχουν σήμερα ενσωματωμένα εργαλεία ανάλυσης, οπότε είναι απίστευτα εύκολο να παρακολουθείτε την απόδοση των αναρτήσεων σας.

Για να κατανοήσετε πραγματικά πόσο αποτελεσματικές είναι οι καμπάνιες σας, πρέπει να έχετε ακριβές προφίλ το κοινού που στοχεύετε, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους του στόχου σας, καθώς και κατηγορίες όπως το επάγγελμα και τα ενδιαφέροντα. Το Facebook και το Twitter έχουν ενσωματωμένα εργαλεία που βοηθούν στην κατηγοριοποίηση των χρηστών, παρόλο που υπάρχουν αρκετά δωρεάν εργαλεία εργαλεία τρίτου μέρους, θα σας πρότεινα να εμπιστευτείτε μόνο αξιόπιστα λογισμικά.

Το Social media optimisation (SMO) σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε ορισμένες λέξεις-κλειδιά και φράσεις σε μια καμπάνια για να στοχεύσετε το κοινό πιο αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, η χρήση ορισμένων hashtags στο Twitter θα σας βοηθήσει να κατευθύνετε τα tweets στο επιθυμητό κοινό σας. Είναι πολύ παρόμοιο με το SEO, στο οποίο συμπεριλαμβανομένων των λέξεων-κλειδιών και των όρων που είναι δημοφιλείς στο κοινό στο διαδικτυακό, τους βοηθά να βρουν ποιο περιεχόμενο θα έχει περισσότερη ανταπόκριση.

Συμβουλές και κόλπα

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, δεδομένης της αναγκαίας προσαρμογής του περιεχομένου σε ένα συγκεκριμένο κοινό, καμία στρατηγική SMM δεν είναι η ίδια και πρέπει να υλοποιείται ξεχωριστά και μεμονωμένα βήμα – βήμα, επίσης χρειάζεται σταθερός προγραμματισμός για να παραμείνει μία ανάρτηση στην κορυφή των τάσεων. Επιπλέον, θα χρειαστεί επίσης να μην παραβείτε τους περιορισμούς ενός δικτύου κοινωνικής δικτύωσης. Για παράδειγμα, μερικοί ιστότοποι – όπως το Facebook – θα επιτρέψουν σε μια σελίδα να επιτύχει την πλήρη προσέγγισή της μόνο αν πληρώσει για να να προωθήσει μια ανάρτηση.

Όλα αυτά απαιτούν σοβαρότητα και οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν συχνά αποκλειστικές ομάδες για τα social media που θα συνεργάζονται στενά με το τμήμα μάρκετινγκ για τη δημιουργία περιεχομένου για να μην πάει στράφι ο κόπος, και κατ΄ επέκταση να μην χαθούν οι πολύτιμοι οικονομικοί πόροι που επενδύθηκαν στην επιχείρηση για να προοδεύσει.

Εάν χτίζετε κάτι από το μηδέν, αναμφισβήτητα απαιτείται αρκετός χρόνος για να δείτε απόδοση της επένδυσης σας, οπότε να είστε υπομονετικοί και να μην βιάζεστε.

Διαβάστε επίσης: Η πόλη του μέλλοντος αποτελεί σύμβολο προόδου

Social media marketing για influencers

Πρέπει όλοι να κατανοήσετε ότι πλέον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν αποτελούν απλά τρόπο ψυχαγωγίας και επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών, τουναντίον αποτελούν δυναμικό κανάλι για να ασκήσεις επαγγελματική δραστηριότητα με θετικό πρόσημο να κερδίσεις υψηλά εισοδήματα, εφόσον έχεις αρκετούς ακόλουθους και μπορείς να τους εκμεταλλευτείς προς όφελός σου.

Παραδείγματος χάριν εάν διαθέτεις πάνω από 100.000 followers στο instagram και οι χρήστες αλληλεπιδρούν σε κάθε σου δημοσίευση, λαμβάνοντας πολλά likes, τότε ενδέχεται να προσελκύσεις μεγάλα εμπορικά σήματα, όπως διάφορες εταιρείες παραγωγής καλλυντικών, γνωστοί οίκοι μόδας κ.λπ και να λάβεις τις πολυπόθητες χορηγίες που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ και μπορούν να πολλαπλασιαστούν, εφόσον οι εταιρείες που σε πληρώνουν διαπιστώσουν έμπρακτο όφελος που συνεπάγεται με αυξημένες πωλήσεις, δηλαδή από χρήστες έχουν μεταβεί από το προφίλ σου στη σελίδα προορισμού που είναι το εκάστοτε προϊόν.

Για να σε προλάβω και να μην κάνεις καμιά κουταμάρα, μην διανοηθείς να αγοράσεις ψεύτικους followers για να ανεβάσεις την χρηματιστηριακή σου αξία στα social media, διότι είναι ιδιαίτερα εύκολο να το καταλάβει ένας έμπειρος επαγγελματίας που δουλεύει χρόνια σε τούτο τον τομέα, και αν βγει η φήμη ότι λειτουργείς με δόλιες μεθόδους, τότε ίσως να μην εμπιστεύεται κανένας, με συνέπεια να χάσεις την καλή σου φήμη, κάτι που πρακτικά θα θεωρείται καίριο πλήγμα για την προσωπικότητά σου και τις επαγγελματικές του δραστηριότητες.

Συνεπώς, φρόντισε να δώσεις ιδιαίτερη βαρύτητα σε κάθε πλατφόρμα ξεχωριστά, φερειπείν άλλη διαδικασία απαιτείται στο Facebook για να αναβαθμίσεις το προφίλ σου με ποιοτικούς θαυμαστές που συνήθως είναι νεαρής ηλικίας, άλλη στο Twitter που εκεί συνήθως μαζεύονται άνω των 30 ετών, χωρίς όμως να είναι ο κανόνας, ενώ στο instagram χρειάζεται μία πιο απλή μεθοδολογία, ανεβάζοντας τακτικά και αν γίνεται καθημερινά ποιοτικές φωτογραφίες με υψηλή ευκρίνεια που θα κάνουν το χρήστη να αλληλεπιδράσει με αυτές.

Προσέλαβε επαγγελματίες Marketers

Επειδή προφανώς ενδέχεται να μην γνωρίζεις πώς να χειριστείς το μάρκετινγκ, θα σου πρότεινα να σκεφτείς σοβαρά να προσλάβεις κάποιους επαγγελματίες Μarketers να αναλάβουν να ενισχύσουν την φήμη σου στο διαδίκτυο, διεξάγοντας τις σωστές ενέργειες και αποφεύγοντας ανόητες ενέργειες που ίσως να σε τραβήξουν πολύ πίσω στο επαγγελματικό γίγνεσθαι, χάνοντας πολύτιμες ευκαιρίες που μπορεί να τις καρπωθούν οι ανταγωνιστές σου.

Μην ξεχνάς, ότι όταν μιλάμε για ευκαιρίες, εννοώ τεράστια συμβόλαια με δεκάδες χιλιάδες ευρώ έσοδα, και όχι απλά μία αρπαχτή των χιλίων ευρώ, απλά για να προωθήσεις ένα προϊόν. Η ουσία είναι να περάσεις στο επόμενο βήμα και σε αυτό θα σε βοηθήσουν οι πεπειραμένοι Marketers που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε τούτη την ενασχόληση και έχουν τα εχέγγυα να διακρίνουν το σωστό από το λάθος, κάτι που δεν μπορείς να το πράξεις εσύ, από τη στιγμή δεν ξέρεις πώς δουλεύει το αντικείμενο του μάρκετινγκ.

Διάβασε επίσης τι είναι το content marketing.

Αλλά μην στεναχωριέσαι, όλα Διορθώνονται εάν έχεις δίπλα σου τα σωστά άτομα που θα σε κατευθύνουν για να εφαρμόσεις την απαιτούμενη έξυπνη στρατηγική και θα σε καθιερώσει ως ένα από τους πιο καταξιωμένους influencer της χώρας μας, απολαμβάνοντας τους καρπούς της επιτυχίας.

Πως εφαρμόζεται μια εκστρατεία SMM

Πρέπει να καταστεί σαφές πως για να διεξαχθεί μία δυναμική καμπάνια στα social media απαιτείται ο ενδιαφερόμενος διαφημιστής να έχει ένα αξιόλογο οικονομικό προϋπολογισμό ούτως ώστε να έχει διάρκεια η εκστρατεία, και να προβληθεί σε όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο γίνεται.

Επιπρόσθετα υπάρχει και η εξής σημαντική ιδιαιτερότητα: Να γίνει στόχευση του σωστού κοινού. Παραδείγματος χάριν, αν η επιχείρηση σου σχετίζεται με τα γυναικεία ρούχα, τότε θα ήταν παράλογο να προβάλεις την διαφήμιση σου σε αντρικό κοινό. Επίσης, εάν το εμπόρευμα σου με τα ρούχα προορίζεται για νέους ανθρώπους, θα ήταν συνετό να στοχεύσεις σε ηλικίες μεταξύ από 18 μέχρι 30 ετών για να έχει μεγαλύτερη απήχηση η εκάστοτε εκστρατεία και να σου αποφέρει τα αναμενόμενα κέρδη από τις πωλήσεις, κάνοντας απόσβεση των χρημάτων που ξόδεψες για τη διαφήμιση.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως εάν καταβάλεις 600 ευρώ για προβληθεί η επιχειρηματική οντότητα σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εάν δεν βγάλεις τουλάχιστον 6.000 ευρώ καθαρά λεφτά από τα έσοδα που απόκτησες πουλώντας τα προϊόντα σου, δηλαδή η επένδυση σου να ανέρχεται στο 5% με 10% των καθαρών κερδών, τότε φαντάζει ασύμφορη η όλη διαδικασία, εκτός κι αν το πράττεις για να γνωστοποιηθεί περαιτέρω το εμπορικό σου σήμα, ακολουθώντας μία άλλη τακτική που εφαρμόζεται κατά κόρον από τις νεοσύστατες επιχειρήσεις τύπου startup.

Μία άλλη εξίσου σημαντική ιδιομορφία έγκειται στο γεγονός πως εάν το e-shop που έχεις στην κατοχή σου είναι ελληνόγλωσσο, τότε εξυπακούεται πώς θα απευθυνθείς μόνο στον τοπικό πληθυσμό της χώρας μας, και όχι σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, όπως για παράδειγμα στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία την Ιταλία, την Ολλανδία και ούτω καθεξής, αφού θα είναι σαν να πετάς τα χρήματα σου στον κάλαθο των αχρήστων, χωρίς να παρατηρήσεις καμία αισθητή ανταπόκριση από την πλειονότητα των χρηστών που θα προβληθεί η διαφήμιση σου, λογικά γιατί δεν θα βγάζουν άκρη με την ελληνική γλώσσα, διότι μιλάνε μία διαφορετική.

YouTube Marketing

Από τις πιο δυναμικές πλατφόρμες για να εφαρμόσεις ένα πλάνο Social Media Marketing είναι αδιαμφισβήτητα ο ιστότοπος του YouTube που μετράει δισεκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες κάθε μήνα. Μάλιστα επειδή η πλατφόρμα ανήκει στην Google μπορείς να χρησιμοποιήσεις κατευθείαν το Google AdWords, και να έχεις συγκεντρωμένες όλες τις διαφημίσεις σε ένα μέρος για να υπάρχει τάξη και οργάνωση.

Εδώ συνήθως η διαφήμιση εμφανίζεται μέσα στο βίντεο, δηλαδή κατά την έναρξη ή κάπου ενδιάμεσα, ανάλογα με τις προτιμήσεις του δημιουργού που επιτρέπει να εμφανίζονται τα προωθητικά μηνύματα, όπως και στην αρχική σελίδα, αλλά εκεί ξεφεύγει πάρα πολύ το κόστος.

Twitter Marketing

Έχοντας χρησιμοποιήσει σχεδόν όλες τις πλατφόρμες στα social media πάνω στο SMM, μπορώ να πω με βεβαιότητα πως η πιο ακριβή προβολή προώθησης με διαφορά είναι στο Twitter, κάτι που εκ των πραγμάτων συνιστά μία απλησίαστη ενέργεια. Βέβαια η τιμολογιακή πολιτική που εφαρμόζει το Twitter ενδέχεται να αλλάξει στο απώτερο μέλλον, αλλά όσο διατηρεί αυτή την στάση ουσιαστικά βγαίνει η ίδια χαμένη και αυτό αποδεικνύεται από τα μειωμένα κέρδη που έχει σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της. όπως το Facebook.

Κατά την περσινή χρονιά που συζητούσα με έναν Αμερικάνο διαφημιστή, μου είχε πει το εξής αδιανόητο που μου προξένησε τρομερή εντύπωση, ό,τι διεξήγαγε μία εκστρατεία για να συγκεντρώσει περισσότερους followers, οι οποίοι θα προέρχονται μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, και το κόστος για κάθε ένα follower έβγαινε περίπου στο ένα δολάριο, πράγμα που τον ανάγκασε να διακόψει μέσα σε λίγο καιρό την εκστρατεία.

Facebook marketing

Όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά να διεισδύσουν στην αγορά του αληθινού SMM θα ήταν αδιανόητο να μην συμπεριλάβουν στα σχέδια τους την πλατφόρμα του Facebook που παρέχει την πιο οργανωμένη τακτική προσέγγισης των υποψήφιων πελατών με σχετικά απειροελάχιστο κόστος, ισχυρά εργαλεία, και το κυριότερο από όλα είναι πως μία εκστρατεία μπορεί να ξεκινήσει από μόλις τρία ευρώ και να φτάσει όσο αντέχει η τσέπη του διαφημιζόμενου.

Εν τούτοις είναι επιτακτική ανάγκη να τονιστεί ό,τι το Facebook θέτει σαφείς προϋποθέσεις αναφορικά με το περιεχόμενο και κατ’ επέκταση το προβαλλόμενο διαφημιστικό υλικό στον ιστότοπο του.

Μάλιστα ορισμένες φορές αρνείται να προβάλει παραπλανητικές διαφημίσεις, προστατεύοντας με νύχια και με δόντια το κοινό του,
Συγκεκριμένα, απαιτείται αρχικά να περάσει το υλικό από έγκριση και μετά να ξεκινήσει η καμπάνια, και η αιτία αυτής της ιδιομορφίας είναι γιατί κατά το παρελθόν υπήρξαν χιλιάδες παρατράγουδα που παραπλανούσαν τον κόσμο με αποτέλεσμα η εταιρεία να πληρώσει δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμο, κάτι που δεν μπορεί να περάσει έτσι αψήφιστα και να μην έλαβε το μάθημα της.

Για εκείνους που έχουν άγνοια της κατάστασης, να σημειώσω πως ο ιστότοπος έχει πάνω από 2 δισεκατομμύρια επισκέπτες που περνούν ατελείωτες ώρες μέσα στην πλατφόρμα, παίζοντας παιχνίδια, συνομιλώντας με φίλους, κάνοντας αγορές, διεξάγουν εράνους, και πολλά άλλα που αν τα αναφέρω όλα θα χρειαστούν αρκετές σελίδες γραπτού υλικού.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166