Η Nintendo πούλησε 5 εκατομμύρια κονσόλες switch σε έξι μήνες

Η Nintendo πούλησε 5 εκατομμύρια κονσόλες switch σε έξι μήνες

Η Nintendo ανακοίνωσε πως πώλησε 5,07 εκατομμύρια υβριδικές κονσόλες Switch το πρώτο εξάμηνο του 2018, αλλά τα έσοδα αυξήθηκαν μόλις κατά 4% φτάνοντας στα 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια για το οικονομικό εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η εταιρεία που εδρεύει στο Κιότο της Ιαπωνίας, δήλωσε ότι τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στα 815 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 32% από το προηγούμενο έτος. Η Nintendo δήλωσε πως είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη από τα οικονομικά αποτελέσματα και εκτιμά πως θα συνεχιστεί αυτή η ανοδική πορεία.

Επίσης, ο τίτλος παιχνιδιού Donkey Kong Country: Tropical Freeze πούλησε 1,67 εκατομμύρια μονάδες από την κυκλοφορία του τον Μάιο, ενώ το Mario Tennis Aces πούλησε 2,16 εκατομμύρια μονάδες από τον περασμένο Ιούνιο. Οι συνολικές πωλήσεις λογισμικού για το πρώτο εξάμηνο της χρήσης για το Nintendo Switch άγγιξαν τα 42,13 εκατομμύρια μονάδες, αυξημένο κατά 91% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η κονσόλα, NES Classic Edition, και η Super NES Classic Edition, πούλησαν συνολικά 3,69 εκατομμύρια μονάδες. Τον Δεκέμβριο, η Nintendo θα κυκλοφορήσει το Super Smash Bros. Ultimate. Ενώ το Pokémon: Let’s Go, Pikachu! and Let’s Go, Eevee! θα κάνει το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο, και μάλιστα η εταιρεία εκτιμά πως θα είναι ένα παιχνίδι που θα κάνει ιδιαίτερη αίσθηση στο κοινό.

Η Nintendo σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες το Mario Kart Tour για τα smartphones. Η Nintendo μέχρι τώρα έχει πουλήσει 22,8 εκατομμύρια κονσόλες Switch και 111 εκατομμύρια τίτλους παιχνιδιών για το Switch.

Οι πωλήσεις παιχνιδιών για smartphone έφτασαν τα 161 εκατομμύρια δολάρια για το οικονομικό που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, επιπλέον πώλησε 1 εκατομμύριο μονάδες χειρός 3DS για το εξάμηνο που έληξε επίσης στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σε γενικές γραμμές η ιαπωνική εταιρεία κατάφερε να πετύχει σπουδαία πράγματα, αν αναλογιστούμε τον τεράστιο ανταγωνισμό που υπάρχει σε αυτό τον τομέα, επιπρόσθετα η Sony και η Microsoft γνώρισαν και αυτοί αύξηση των εσόδων τους, που σημαίνει πως η συγκεκριμένη αγορά είναι ιδιαίτερα κερδοφόρα και αυξάνεται διαρκώς, αφού υπάρχει τεράστια ζήτηση από το καταναλωτικό κοινό των Gamers.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας