ΑρχικήΔιαδίκτυοSmart Dubai και IBM προσφέρουν πλατφόρμα Blockchain στο Ντουμπάι

Smart Dubai και IBM προσφέρουν πλατφόρμα Blockchain στο Ντουμπάι

Η Smart Dubai και η IBM ανακοίνωσαν την δημιουργία πλατφόρμας που θα ονομάζεται Dubai Blockchain Platform, η οποία στην πραγματικότητα είναι η πρώτη πλατφόρμα blockchain που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).

Παρέχεται μέσω ενός περιβάλλοντος IBM Cloud και χτίστηκε στα ΗΑΕ, η πλατφόρμα της επιχείρησης θα αποτελέσει ένα δραστικό βήμα για τους οργανισμούς των ΗΑΕ για να μετατρέψουν τις δομές τους σε ένα πλήρες παραγωγικό περιβάλλον.

Μία από τις βασικές ιδέες πίσω από το εγχείρημα είναι να ψηφιοποιηθούν τα κυβερνητικά συστήματα και οι δημόσιες υπηρεσίες που προσφέρονται προς τους πολίτες.

Το Ντουμπάι κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για να ενθαρρύνει τη χρήση του blockchain, όπου φυσικά τα κατάφερε, με κύριο όραμα να καταστήσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες του εμιράτου χωρίς χαρτιά μέχρι το 2021. Στο πλαίσιο της στρατηγικής Dubai Blockchain, για την οποία η IBM είναι ο επίσημος στρατηγικός συνεργάτης Blockchain, το Ντουμπάι έχει ήδη ξεκινήσει εφαρμογές blockchain σε ορισμένες κυβερνητικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών, της ενέργειας, της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης κλπ.

Η νέα πλατφόρμα Blockchain του Ντουμπάι θα βοηθήσει στην ενσωμάτωση των ψηφιοποιημένων υπηρεσιών και των εμπειριών που διεξάγονται στο IBM Blockchain στις καθημερινές ζωές των πολιτών. Οι οργανισμοί θα επωφεληθούν επίσης από τη διατήρηση των δεδομένων τους στο εσωτερικό της χώρας και τη διεξαγωγή συναλλαγών σε τοπικό επίπεδο, όπου με τη σειρά του θα επιφέρει χαμηλότερο λειτουργικό κόστος.

Η πλατφόρμα θα συμμορφώνεται με τα πρότυπα του κανονισμού για την ασφάλεια πληροφοριών (ISR) που έχει εκδώσει η κυβέρνηση του Ντουμπάι. Η πλατφόρμα Dubai Blockchain Platform θα λειτουργεί ταυτόχρονα με την τεχνολογία mainframe της IBM που φέρει την ονομασία LinuxOne, η οποία μπορεί να τρέχει περισσότερες από 6,2 δισεκατομμύρια συναλλαγές ανά ημέρα μέσω του διαδικτύου.

Το σύστημα Dubai Pay Blockchain Settlement and Reconciliation System του Ντουμπάι, το οποίο ξεκίνησε επίσημα στις 23 Σεπτεμβρίου, θα είναι ένα από τα πρώτα έργα που θα μεταναστεύσουν στην πλατφόρμα Blockchain του Ντουμπάι. Μέσω αυτής της υπηρεσίας, η διαδικασία που συνήθιζε να λαμβάνει 45 ημέρες για να εξοφλήσει τις πληρωμές προς άλλες κυβερνητικές οντότητες, τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα μειωθεί δραματικά και όλα πλέον θα διεξάγονται σε πραγματικό χρόνο.

Μέσω της συνεργασίας με την IBM, η Smart Dubai στοχεύει να εκτελέσει όλες τις επίσημες κυβερνητικές συναλλαγές μέσω blockchain, με την προοπτική να καταστήσει το Ντουμπάι παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την εφαρμογή blockchain σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166