Η Faraday Future έχασε τον έλεγχο με τις περικοπές θέσεων εργασίας

Η Faraday Future έχασε τον έλεγχο με τις περικοπές θέσεων εργασίας

Ο Peter Savagian, πρώην επικεφαλής μηχανικός του διάσημου ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου EV1 της General Motors, έφυγε από την θέση του ως ανώτερου αντιπροέδρου στην Faraday Future,

Η παρούσα είδηση ​​έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρεία θα προβεί σε μαζικές απολύσεις και περικοπές μισθών στο υπαλληλικό προσωπικό ως αποτέλεσμα της πτώχευσης του κινεζικού ομίλου Evergrande Group, ο οποίος είναι ο κύριος επενδυτής της Faraday Future.

Ο Peter Savagian ξεκίνησε να εργάζεται στη Faraday Future το καλοκαίρι του 2016. Ήταν ένας από τους πολλούς υψηλόμισθους στην εταιρεία που την βοήθησαν στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της προς το ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Εν τούτοις οι παχυλοί μισθοί που έπαιρναν σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι της Faraday Future μετατράπηκε σε ένα σοβαρό πρόβλημα, ιδίως από τη στιγμή που δεν υπάρχουν επενδυτές να πληρώσουν αυτά τα υπερβολικές και συνάμα χρηματικά ποσά που δεν αντιστοιχούν στο έργο που αποδίδει ο κάθε υπάλληλος.

Διάβασε επίσης: Μαύρη εργασία και αδήλωτοι εξαθλιωμένοι εργαζόμενοι

Έτσι στην παρούσα φάση, η Αμερικανική τεχνολογική εταιρεία που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη έξυπνων ηλεκτρικών οχημάτων βρίσκεται στον κυκλώνα ενός προβλήματος που την εκθέτει ανεπανόρθωτα, ειδικά επειδή χάνει αξιόλογα ανώτατα στελέχη που είναι αναντικατάστατα και στην πραγματικότητα είναι η ραχοκοκαλιά της εταιρείας.

Πριν από την είσοδό του στην Faraday Future, ο Peter Savagian πέρασε 18 χρόνια στη General Motors, όπου ηγήθηκε της ομάδας ηλεκτροκίνησης στη συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία. Ήταν επίσης ο πρώτος μηχανικός του EV1, που ήταν η πρώτη σοβαρή απόπειρα μαζικής παραγωγής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Η Faraday Future προσέλαβε τουλάχιστον τρία άτομα που σχετίζονται με το πρόγραμμα EV1 και τα τρία είναι ακόμα στην εταιρεία, αλλά μάλλον με τις νέες εξελίξεις δεν είναι σίγουρο ότι θα παραμείνουν.

Σε γενικές γραμμές, η Faraday Future για να αντισταθμίσει την μειωμένη οικονομική ρευστότητα στα ταμεία της από τους επενδυτές θα πρέπει να προβεί σε αυξημένες πωλήσεις των οχημάτων της, κάτι που φυσικά μόνο μία εύκολη περίπτωση δεν θεωρείται, αφού προφανώς ο ανταγωνισμός σε τούτο τον τομέα είναι ιδιαίτερα σκληρός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας