Η Norwegian Air εξασφάλισε προστασία από την πτώχευση στη Νορβηγία

Η Norwegian Air εξασφάλισε προστασία από την πτώχευση στη Νορβηγία

Η Norwegian Air, δηλαδή η Νορβηγική αεροπορική εταιρεία που πραγματοποιεί δρομολόγια με εισιτήρια χαμηλού κόστους, δήλωσε σήμερα (8/12/2020) ότι είχε εξασφαλίσει προστασία από τους πιστωτές για να μην πτωχεύσει στη Νορβηγία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα έλαβε παρόμοια ασπίδα προστασίας και στην Ιρλανδία.

Η Norwegian Air είναι επιβαρυμένη με ένα τεράστιο χρέος που σαφώς επιδεινώνεται περαιτέρω από την πανδημία που έχει παραλύσει σχεδόν ολόκληρο τον κλάδο των εμπορικών αεροπορικών αερογραμμών. Και μάλιστα το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί η συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία είναι η τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, που σημαίνει ότι εάν καταρρεύσει οικονομικά θα υπάρξει ένα ντόμινο επιπτώσεων για τις Ευρωπαϊκές αερομεταφορές.

Ένα ιρλανδικό δικαστήριο, επέτρεψε εχθές τη Δευτέρα στη Norwegian Air να προστατεύσει τον εαυτό της, όπως και τις θυγατρικές της εταιρείες στην Ιρλανδία – οι οποίες διαχειρίζονται το στόλο της σε ορισμένα από τα δρομολόγια της στην Ευρώπη – να προβεί στην απαιτούμενη αναδιάρθρωση για να γλιτώσει την πτώχευση και να κάμψει την πίεση που δέχεται από τους πιστωτές της για την άμεση αποπληρωμή των χρεών της προς αυτούς.

Σήμερα το αντίστοιχο Νορβηγικό δικαστήριο της έδωσε παρόμοια προστασία με απώτερο σκοπό να ορθοποδήσει στα πόδια της, κερδίζοντας ουσιαστικά χρόνο.

Η ίδια η εταιρεία ισχυρίζεται πως αυτή η απόφαση από τον Νορβηγικό δικαστήριο θα ωφελήσει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και κατά πάσα πιθανότητα θα επέλθουν σύντομα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ενώ παράλληλα ο βασικός της στόχος είναι να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος από το υπαλληλικό προσωπικό της.

Η Norwegian Air είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη εξαιτίας του γεγονότος ότι πολύ σύντομα θα υπάρχει παγκόσμια διάθεση εμβολίων κατά του COVID που σημαίνει ότι ο κλάδος θα γυρίσει ξανά σε φυσιολογικές συνθήκες και κατά συνέπεια θα μπορέσει να καταστεί ξανά κερδοφόρα.

Η εταιρεία, που είναι πρωτοπόρος στον τομέα των μεγάλων αποστάσεων με εισιτήρια χαμηλού κόστους, βρίσκεται στο κόκκινο από το 2017, ενώ το χρέος της ανήλθε στσ 48,5 δισεκατομμύρια κορώνες στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020. Μόνο 6 από τα 140 αεροσκάφη που είχε σε υπηρεσία εξακολουθούν να πετούν από τις αρχές του τρέχοντος έτους, σε νορβηγικά εσωτερικά δρομολόγια, ενώ μόνο 600 εργαζόμενοι μεταξύ των πρώην 10.000 ατόμων με μισθοδοσία εξακολουθούν να εργάζονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας