Το Zoom επέλεξε το AWS ως προτιμώμενο συνεργάτη σε βάρος του Oracle Cloud

Το Zoom επέλεξε το AWS ως προτιμώμενο συνεργάτη σε βάρος του Oracle Cloud

Τον Απρίλιο, η Zoom και η Oracle είχαν ανακοινώσει με ιδιαίτερη χαρά την έναρξη της συνεργασίας τους, αλλά από ότι φαίνεται, αυτή η συνεργασία δεν θα μακροημερεύσει, αφού η εταιρεία υπηρεσιών τηλεδιάσκεψης και βιντεοκλήσεων τελικά άλλαξε απόφαση και θα αρχίσει να χρησιμοποιεί μόνο τις υπηρεσίες του AWS για τη διαχείριση των περισσότερων δραστηριοτήτων της. Το Zoom επιβεβαίωσε ότι το AWS θα είναι ο πιο σημαντικός συνεργάτης της για υπηρεσίες cloud.

Δεδομένης της έκρηξης στη χρήση της υπηρεσίας του, το Zoom είναι ένας ιδιαίτερα πολύτιμος πελάτης για παρόχους υπηρεσιών cloud, διότι είναι προφανές πως τους αφήνει τεράστια κέρδη σε αντίθεση με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο. Το AWS έχει καταβάλει τεράστια προσπάθεια να πείσει το Zoom ώστε να είναι ο αποκλειστικός πάροχος υπηρεσιών Cloud για την εταιρεία, και αποδείχθηκε σήμερα πως τα κατάφερε.

«Ήμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τον τεράστιο φόρτο των επιβαρυμένων διακομιστών μας, εκτελώντας τη πλειοψηφία των δραστηριοτήτων μας στον κορυφαίο πάροχο υπηρεσιών cloud, το AWS, ώστε να επεκτείνουμε την απόδοση και την επεκτασιμότητα των δυνατοτήτων μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Zoom, ο Έρικ Γιουάν . «Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον και κοιτώντας πάντα μπροστά, θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε με την AWS για να ενισχύσουμε την δυνατότητα των βίντεοδιασκέψεων, παρέχοντας ασφαλείς και συναρπαστικές εμπειρίες στους πελάτες μας».

Ωστόσο, όλη αυτή η ευχάριστη κατάσταση είναι εις βάρος της Oracle, η οποία είχε ξεκινήσει να παρέχει παρόμοιες υπηρεσίες στο Zoom τον Απρίλιο, όταν η ζήτηση για τις υπηρεσίες της είχαν φτάσει στο Ζενίθ, όταν γνώρισε τεράστια άνοδο η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση, εξαιτίας του lockdown σχεδόν στην πλειονότητα των χωρών της υφηλίου, αλλά αποδείχθηκε εκ των υστέρων πως η Oracle φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων και δεν ικανοποίησε τις ανάγκες της.

Εν τούτοις, η δέσμευση της Amazon να ενισχύσει την υποδομή του AWS, φαίνεται να της έδωσε ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι της Oracle, για αυτό και η Zoom την επέλεξε έναντι του ανταγωνιστή της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας