Η Oracle λέει ότι θα μεταφέρει την έδρα του από τη Silicon Valley στο Τέξας

Η Oracle λέει ότι θα μεταφέρει την έδρα του από τη Silicon Valley στο Τέξας

Ο τεχνολογικός γίγαντας Oracle Corp. δήλωσε την Παρασκευή ότι θα μεταφέρει την έδρα του από τη Silicon Valley στο Ώστιν του Τέξας, ενώ θα δώσει παράλληλα τη δυνατότητα στους υπαλλήλους που θα επηρεαστούν από αυτήν την απόφαση να επιλέξουν εάν θα μετακινηθούν στα νέα γραφεία της εταιρείας ή αν θα εργάζονται μέσω τηλεργασίας από το σπίτι.

Ωστόσο, ο κατασκευαστής λογισμικού είπε ότι αυτό αφορά τα κεντρικά γραφεία και όχι τα παραρτήματα της εταιρείας, κάτι που σημαίνει πως τα υποκαταστήματα στο Redwood City, στην Καλιφόρνια και σε άλλες τοποθεσίες, θα παραμείνουν ως έχει και δεν θα κλείσουν.

«Πιστεύουμε ότι με αυτήν την καθοριστική κίνηση, μεταφοράς της έδρας μας θα δώσει μεγάλο πλεονέκτημα στο υπαλληλικό προσωπικό μας, διότι θα μπορούν να εργάζονται με ευελιξία», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση της.

Αυτή η κίνηση συνέπεσε ακριβώς την ίδια εβδομάδα που ο ιδρυτής της Tesla, ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι θα μετακομίσει και αυτός το εργοστάσιο του στο Ώστιν, και ο βασικός λόγος που το έπραξε οφείλεται στο γεγονός ότι η πολιτεία της Καλιφόρνια έχει θέσει τόσους πολλούς περιορισμούς που σχετίζονται με την Πανδημία, που έχει πλήξει τα συμφέροντα της εταιρείας, κάτι που δεν συμβαίνει στη νέα τοποθεσία.

Ο κυβερνήτης του Τέξας, ο Greg Abbott μόλις έμαθε αυτό το ευχάριστο γεγονός έσπευσε να πανηγυρίσει μέσα από τους λογαριασμούς του στα κοινωνικά δίκτυα, γιατί πρόκειται όντως για ένα μεγάλο κατόρθωμα, αφού θα δώσει εργασία σε πολλούς πολίτες της πολιτείας του.

Ο Greg Abbott έγραψε: «Mόλις πληροφορηθήκαμε ότι η Oracle ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει την έδρα του στο Ώστιν. Το Τέξας είναι πραγματικά το ιδανικό μέρος για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, των καινούργιων θέσεων εργασίας και των ευκαιριών. Θα συνεχίσουμε να προσελκύουμε και στο μέλλον, και άλλες εταιρείες αυτού του μεγέθους για το κοινό καλό της πολιτείας μας».

Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, το Τέξας έχει προσελκύσει πολλές εταιρείες από την Καλιφόρνια. Επίσης αυτό το μήνα, η Hewlett Packard Enterprise, μία από τις σπουδαιότερες εταιρείες στη Silicon Valley, δήλωσε ότι θα μετακομίσει στην περιοχή του Χιούστον και θα χτίσει μια πανεπιστημιούπολη με δύο πενταόροφα κτίρια έως το 2022. Ενώ το 2018, η Toyota μετατόπισε τα κεντρικά γραφεία από τη Νότια Καλιφόρνια σε ένα προάστιο του Ντάλας.

Προηγούμενο άρθροΟι δύο όψεις της αυτόνομης οδήγησης
Επόμενο άρθροΗ περιπέτεια της Ελλάδας με το ευρώ
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας