ΑρχικήΟικονομίαΗ Outrider συγκέντρωσε χρηματοδότηση 65 εκ. δολ. για να μπει δυνατά στην...

Η Outrider συγκέντρωσε χρηματοδότηση 65 εκ. δολ. για να μπει δυνατά στην αυτόνομη οδήγηση φορτηγών

Η Outrider που δραστηριοποιείται στον τομέα των logistics, μέσα από ένα νεό γύρο χρηματοδότησης που έκλεισε σήμερα, συγκέντρωσε κεφαλαία ύψους 65 εκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής την Koch Disruptive Technologies. Η Outrider λέει ότι τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την επιτάχυνση των προσπαθειών της να αναπτυχθεί περαιτέρω στην αγορά. Επίσης χρήζει άξιο αναφοράς το γεγονός πως ήδη έχει επεκτείνει το εργατικό δυναμικό της σε περισσότερους από 110 υπαλλήλους, ενώ παράλληλα αύξησε και την πελατειακή της βάση, εισχωρώντας έτσι στο Fortune 500.

Η τεχνολογία οχημάτων χωρίς οδηγό έχει ήδη αρχίσει να μετασχηματίζει όλες τις βιομηχανίες. Η TuSimple, η Einride και άλλοι ανταγωνιστές σε αυτό το χώρο έχουν συγκεντρώσει δεκάδες εκατομμύρια για συστήματα μεταφοράς εμπορευμάτων που μεταφέρουν εμπορευματοκιβώτια και άλλα φορτία με αυτόνομο τρόπο. Ορισμένοι ειδικοί προβλέπουν ότι το ξέσπασμα της πανδημίας θα επιταχύνει την υιοθέτηση λύσεων αυτόνομης παράδοσης εμπορευμάτων. Παρά τις αμφιβολίες του κοινού σχετικά με την αυτόνομη οδήγηση αυτοκινήτων, επειδή δεν έχει τελειοποιηθεί ακόμη, εν τούτοις τα οχήματα υπόσχονται να ελαχιστοποιήσουν την εξάπλωση της ασθένειας περιορίζοντας την επαφή οδηγού με επιβάτη.

Η Outrider, που εδρεύει στο Κολοράντο, ιδρύθηκε το 2017 με στόχο την αυτοματοποίηση των οχημάτων που μεταφέρουν εμπορεύματα για τη μείωση του κόστους, βελτιώνοντας παράλληλα την ασφάλεια όλων όσων κινούνται στο δρόμο, αφού τα αυτοματοποιημένα συστήματα προβαίνουν σε λιγότερα λάθη σε σχέση με τους ανθρώπους οδηγούς. Η εταιρεία δεν κατέχει, ούτε χειρίζεται καθόλου οχήματα. Αντ ‘αυτού, παρέχει μια λύση λογισμικού ως υπηρεσία (SaaS) για πλήρως και ημι-αυτόνομους στόλους φορτηγών που ανήκουν σε πελάτες, καθώς και μια ομάδα τεχνικών για την παρακολούθηση της προόδου αυτών των στόλων από απόσταση.

Οι υπηρεσίες της εταιρείας χειρίζονται εξ αποστάσεως τα φορτηγά σε κέντρα διανομής εμπορευμάτων και εφοδιαστικές αλυσίδες, που έχουν ως προορισμό τα λιμάνια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Η Outrider ισχυρίζεται ότι τα οχήματα βασίζονται στη μηχανική όραση (computer vision) ενορχηστρωμένα από το λογισμικό της, τα οποία είναι ικανά για αυτοματοποιημένη οδήγηση έως το επίπεδο 4 που ορίζεται από την Εταιρεία Μηχανικών Αυτοκινήτου ως πλήρως αυτόνομη οδήγηση χωρίς την παρέμβαση του οδηγού, και συμμορφώνεται πλήρως με τα πρότυπα ασφάλειας στο οδικό δίκτυο που κινείται.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166