Η Scopely συγκέντρωσε χρηματοδότηση 340 εκ. δολ και πλέον αποτιμάται στα 3,3 δις δολ.

Η Scopely συγκέντρωσε χρηματοδότηση 340 εκ. δολ και πλέον αποτιμάται στα 3,3 δις δολ.

Η Scopely, ο εκδότης παιχνιδιών όπως το Star Trek: Fleet Command και το Marvel Strike Force, έχει συγκεντρώσει χρηματοδότηση ύψους 340 εκατομμυρίων δολαρίων για να συνεχίσει τα σχέδια ανάπτυξης παιχνιδιών που προορίζονται για κινητές συσκευές, καθώς οι παίκτες πολλαπλασιάστηκαν, εξαιτίας της πανδημίας και του lockdown που ανάγκασε τον κόσμο να παραμείνει κλεισμένος στο σπίτι.

Πλέον, βάσει των καινούργιων δεδομένων με τη νέα χρηματοδότηση, η εταιρεία αποτιμάται στα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια και της δίνει τα απαιτούμενα εφόδια, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να προβαίνει σε μεγάλες εξαγορές, όπως η αγορά της FoxNext Games τον περασμένο Ιανουάριο από τη Disney. Δείχνει επίσης ότι ορισμένοι μεγάλοι, έμπειροι επενδυτές είναι πρόθυμοι να ρίξουν αρκετά λεφτά σε αυτό τον τομέα, βλέποντας πως η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών μεγενθύνετε εκθετικά μήνα με το μήνα, και όχι χρόνο με το χρόνο όπως συνέβαινε κατά το παρελθόν.

Ο πέμπτος γύρος χρηματοδότησης προέρχεται από την Wellington Management, την NewView Capital, τους TSG Consumer Partners, την CPP Investments, την BlackRock, την D1, την Battery Ventures, την Eldridge, την Declaration Partners και την Moore Strategic Ventures. Επίσης υπήρξαν και κάποιοι μικρότεροι επενδυτές σε αυτό το γύρο χρηματοδότησης, όπως η Greycroft, η Baillie Gifford, η Sands Capital, η Revolution Growth και η Highland Capital Partners.

Το χρηματικό ποσό είναι πραγματικά εντυπωσιακό και δείχνει ότι οι εταιρείες παιχνιδιών γίνονται ποιο ανάρπαστες από την πλευρά των επενδυτών που κατανοούν πως ως εδώ έχει ζουμί η υπόθεση. Η Scopely διαθέτει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο παιχνιδιών με κορυφαίες πωλήσεις και θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να επιταχύνει τη φιλοδοξία της να γίνει η κορυφαία εταιρεία παιχνιδιών για κινητές συσκευές στον ανεπτυγμένο δυτικό πολιτισμό. Τα λεφτά που μαζεύτηκαν θα υποστηρίξουν τη στρατηγική εξαγοράς νέων εταιρειών, καθώς και την επέκταση της σε νέες κατηγορίες προϊόντων.

«Είχαμε μια πολύ επιτυχημένη πορεία τους τελευταίους 12 μήνες και θα κλείσουμε τη χρονιά με έσοδα άνω των 900 εκατομμυρίων δολαρίων», δήλωσε ο Javier Ferreira, συν-διευθύνων σύμβουλος της Scopely, σε συνέντευξή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας