Η Panasonic μετατρέπει τις κάμερες Lumix σε webcam μέσω λογισμικού

Η Panasonic μετατρέπει τις κάμερες Lumix σε webcam μέσω λογισμικού

Η Panasonic κυκλοφόρησε ένα νέο επίσημο λογισμικό που μετατρέπει τις κάμερες Lumix σε webcam, με κύριο σκοπό να καταστούν οι κάμερες της εταιρείας πιο εύχρηστες σε αντίθεση με το παρελθόν. Το λογισμικό, που βρίσκεται ακόμη σε έκδοση beta από το ξεκίνημα της κυκλοφορίας του, στα τέλη του περασμένου μήνα, και σας επιτρέπει να συνδέσετε την κάμερα στον υπολογιστή Mac ή Windows ούτως ώστε να λειτουργεί ως πηγή βίντεο σε διάφορες εφαρμογές τηλεδιάσκεψης, όπως το Google Meet και το Zoom. Το επίσημο λογισμικό της Panasonic αντικαθιστά την εναλλακτική λύση που εισήγαγε η εταιρεία τον Ιούνιο, το οποίο δεν είχε να προσφέρει και πάρα πολλά στο ευρύ κοινό από άποψη χρηστικότητας.

Η λύση της Panasonic ήταν απαραίτητη λόγω της έλλειψης webcam κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας COVID-19, προφανώς γιατί ο κόσμος αναγκαζόταν να έρθει σε επαφή μόνο μέσω του διαδικτύου, είτε για προσωπικούς λόγους, είτε για επαγγελματικούς.

Τώρα, μπορείτε απλά να συνδέσετε μια κάμερα Lumix μέσω USB στον υπολογιστή σας και έπειτα τα χρησιμοποιήσετε το επίσημο λογισμικό της κάμερας Lumix πού ενδείκνυται για αυτό το σκοπό, το οποίο θα βοηθήσει τον υπολογιστή σας να το αναγνωρίσει ως εξωτερική πηγή κάμερας για χρήση σε εφαρμογές βιντεοδιάσκεψης, χωρίς να απαιτείται μεσάζων, όπως το OBS. Ωστόσο, θα χρειαστείτε μια συμβατή φωτογραφική μηχανή Lumix και φυσικά, όχι οποιαδήποτε κάμερα του παρελθόντος. Επιπρόσθετα θα πρέπει να μπείτε στον επίσημο ιστότοπο της Panasonic που αναφέρει λεπτομερώς τις πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης με τις οποίες λειτουργεί καλύτερα το καινούργιο λογισμικό.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως οι δυνατότητές της κάμερας Lumix για χρήση ως webcam θα δώσει τα εχέγγυα στον streamer να παράγει επαγγελματικό βίντεο στο φιλοθεάμον κοινό που παρακολουθεί το οπτικοακουστικό περιεχόμενο του, αφού κάλλιστα δύναται να το χρησιμοποιήσει και στο twitch, ακόμη και στο YouTube με τις κατάλληλες ρυθμίσεις.

Δείτε παρακάτω το βίντεο πως μπορείτε να μετατρέψετε την κάμερα Lumix σε webcam με το επίμαχο λογισμικό που προαναφέρθηκε στις παραπάνω ενότητες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας