Η Pandora ξεκινά τα podcasts με εξατομικευμένες συστάσεις

Η Pandora ξεκινά τα podcasts με εξατομικευμένες συστάσεις

Τα podcasts είναι πλέον και επίσημα διαθέσιμα στην Pandora για όλους τους ακροατές από σήμερα. Η εταιρεία ανακοίνωσε την άφιξη τους σε μία ανάρτηση στο επίσημο ιστολόγιο της, λέγοντας ότι μπορείτε να ακούσετε εκατοντάδες podcasts με περισσότερα από 100.000 επεισόδια σε πολλά διαφορετικά είδη, όπως τεχνολογία, μουσική, πολιτική βιντεοπαιχνίδια, και πολλά άλλα.

Τώρα στην εφαρμογή Pandora, θα υπάρχει και μια νέα καρτέλα που ονομάζεται “Προτεινόμενα podcasts για εσάς” όπου οι χρήστες θα μπορούν να ανακαλύψουν νέα podcasts που είναι ειδικά προσαρμοσμένα για τις προτιμήσεις τους.

Ωστόσο, οποιοσδήποτε δημιουργός επιθυμεί να συμπεριλάβει το podcast του στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, το μόνο που έχει να κάνει είναι να υποβάλει αίτηση μέσω ειδικά διαμορφωμένης φόρμας στην Pandora.

Η Pandora λέει ότι από το περασμένο έτος οι προγραμματιστές της εργάζονταν σκληρά πάνω στο Podcast Genome Project προκειμένου να εξυπηρετήσει τις προσωπικές συστάσεις των ακροατών, λαμβάνοντας υπόψη πράγματα όπως η κατηγορία καθώς και τις αλληλεπιδράσεις των χρηστών.

Πρέπει να επισημάνουμε πως στο συγκεκριμένο τομέα υπάρχουν πάμπολλες ιστοσελίδες και εφαρμογές με αξιόλογη παρουσία που προσφέρουν δυναμικές υπηρεσίες τύπου podcasts. Φυσικά, για να λέμε και του στραβού το δίκιο οι περισσότερες εξ αυτών διατίθενται επί πληρωμή, και μάλιστα η τιμή τους είναι λίγο τσουχτερή, εφόσον οι δημιουργοί επιθυμούν να ανεβάζουν αρκετά επεισόδια.

Εκτιμάται αυτή τη στιγμή πως η Pandora έχει πάνω από 71 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες στην πλατφόρμα της, και μάλιστα έχει 6 εκατομμύρια συνδρομητές που πληρώνουν κάποια συνδρομή. Συγκεκριμένα η υπηρεσία διαθέτει δύο προγράμματα συνδρομής: Δωρεάν συνδρομή υποστηριζόμενη από διαφημίσεις και συνδρομή με αμοιβή χωρίς διαφημίσεις.

Επίσης η εταιρεία διοργανώνει συχνά πυκνά μουσικές εκδηλώσεις που προσελκύουν το νεαρό κοινό.

Όμως το δυσάρεστο στοιχείο της υπόθεσης είναι πως η Pandora Media Inc. (η εταιρεία που εκμεταλλεύεται την πλατφόρμα) δεν έχει καταστήσει διαθέσιμες τις υπηρεσίες της σε όλες τις χώρες, όπως για παράδειγμα στην Ελλάδα, κάτι που φυσικά θεωρείται τρομερή αδυναμία και μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει ως θετικός παράγοντας για τους ανταγωνιστές της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας