ΑρχικήΟικονομίαΗ πλειονότητα των επιχειρήσεων λαμβάνει αποφάσεις βάσει παρωχημένων πληροφοριών

Η πλειονότητα των επιχειρήσεων λαμβάνει αποφάσεις βάσει παρωχημένων πληροφοριών

Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων λαμβάνει σημαντικές και κρίσιμες αποφάσεις βάσει παρωχημένων πληροφοριών, λόγω αργών και δυσκίνητων συστημάτων που υπάρχουν στο εταιρικό τους δίκτυο. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει σύμφωνα με μια νέα έκθεση της εταιρείας ανάλυσης Exasol, με βάση μια παγκόσμια δημοσκόπηση 2.500 υπευθύνων λήψης αποφάσεων, δηλαδή διευθυντές, διευθύνοντες σύμβουλοι (CEOs), πρόεδροι κ.λπ.

Η έκθεση αναφέρει ότι, ενώ σχεδόν τα δύο τρίτα των αποφάσεων απαιτούν καθημερινές πληροφορίες για την πραγματοποίηση των επιχειρηματικών εγχειρημάτων, και τα τρία τέταρτα (75 τοις εκατό) πρέπει να περιμένουν μεταξύ δύο ωρών και μιας ολόκληρης ημέρας για την επιστροφή ενός ερωτήματος πληροφοριών.

Με μόλις 15 τοις εκατό, λαμβάνει αποτελέσματα ερωτημάτων μέσα σε μια ώρα, οι περισσότεροι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων πιστεύουν ότι δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι για να πραγματοποιήσουν καθοριστικά βήματα σε πραγματικό χρόνο, και όλα αυτά οφείλονται στο γεγονός πως οι επιχειρήσεις δεν προχώρησαν στον αναγκαίο ψηφιακό μετασχηματισμό, ωστόσο ακόμη κι αν το έχουν πράξει, επέλεξαν φθηνά συστήματα, αδύναμα λογισμικά (software) και υλικολογισμικά (Hardware) που εκ των πραγμάτων δεν είναι κατάλληλα να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες του σήμερα, που μια και μόμο σωστή πληροφορία ενδεχομένως να δώσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Σύμφωνα με την Exasol, οι ηγέτες θα ήθελαν πρώτα από όλα να επιτύχουν μια σημαντική βελτίωση στην κατανόηση και την ερμηνεία των δεδομένων στον επιχειρηματικό οργανισμό τους, ακολουθούμενη από βελτιωμένη υποδομή δεδομένων, και ικανούς υπαλλήλους που θα ξέρουν πως να χειρίζονται σε πρώτη φάση αυτές τις πληροφορίες, κάνοντας το ξεσκαρτάρισμα.

Ο Rishi Diwan, Chief Product Officer (CPO) της Exasol, δήλωσε: «Ως επιχείρηση υγειονομικής περίθαλψης, λιανικής ή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, δεν μπορείτε να πάρετε αποφάσεις με βάση τα χθεσινά δεδομένα, κι αν το πράξετε, θα πρόκειται για μέγιστο λάθος που ίσως να σας στοιχίσει. Η πανδημία έχει καταστήσει σαφές ένα πράγμα, ό,τι οι επιχειρηματικές συνθήκες μπορούν να καλυτερέψουν όταν υπάρχουν τα προηγμένα ψηφιακά εργαλεία, εν τούτοις 6 στις 10 επιχειρήσεις βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, λόγω της παρωχημένης υποδομής που χρησιμοποιείται εντός της επιχείρησης για τη λήψη σοβαρών αποφάσεων που δεν είναι αρκετά ανταποκρινόμενη σε σχέση με κάποιο μεγάλο ρίσκο πρέπει να παρθεί ατάκα και επιτόπου».

Οι ερωτηθέντες πιστεύουν ό,τι η ζήτηση για προσεγμένα αναλυτικά στοιχεία δεδομένων που προορίζονται για επιχειρηματικό σκοπό θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια, με την πιο σημαντική πίεση να προέρχεται από το μάρκετινγκ και το τμήμα πωλήσεων. Δεν πρέπει να λησμονούμε ό,τι όταν μία επιχείρηση θέλει να πρωταγωνιστήσει στον τομέα της, είναι παράλογο να στηρίζετε σε κατώτερης ποιότητας λογισμικά, αντί να επιλέξει συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης.

Τέλος, αλλά εξίσου σπουδαίο, είναι ό,τι οι επιχειρηματίες δεν πρέπει να τσιγκουνεύονται τα χρήματα για την μίσθωση υπηρεσιών τρίτου μέρους από πεπειραμένους τεχνικούς που έχουν τα εχέγγυα, με τα εργαλεία που διαθέτουν, να επεξεργάζονται και να αναλύουν μόνο εκείνα τα δεδομένα που χαρακτηρίζονται ως χρήσιμα, και όχι γενικά τα πάντα, όπως θα έκανε ένας άπειρος υπάλληλος πληροφορικής.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166