Η ProtonMail ξεκινά δωρεάν υπηρεσία VPN, το ProtonVPN για συσκευές Mac.

Η ProtonMail ξεκινά δωρεάν υπηρεσία VPN, το ProtonVPN για συσκευές Mac.

Η ProtonMail ξεκινά την δωρεάν υπηρεσία VPN, το ProtonVPN για συσκευές Mac.

Οι δημιουργοί της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ProtonMail, κυκλοφόρησαν μια δωρεάν έκδοση VPN, το λογισμικό ProtonVPN για το λειτουργικό σύστημα macOS. Παρόλο που η δωρεάν έκδοση δεν περιέχει τα πλήρη χαρακτηριστικά που θα περίμενε κανείς εν αντιθέσει με μια πληρωμένη υπηρεσία VPN, είναι κάτι παραπάνω από ικανή να αποκρύπτει τις διευθύνσεις IP και την τοποθεσία σας.

Το ProtonVPN έχει ήδη κυκλοφορήσει για τα λειτουργικά συστήματα Windows και Android, και σύμφωνα με τον Dr. Andy Yen, Διευθύνοντα Σύμβουλο του ProtonMail, ο λόγος για την απελευθέρωση της δωρεάν έκδοσης για macOS οφείλεται στο γεγονός πως η εταιρεία επιθυμεί να γίνει ο κόσμος του διαδικτύου μια ασφαλής τοποθεσία εξασφαλίζοντας που θα προστατεύει τους χρήστες σε όλο τον κόσμο, χωρίς να υφίστανται λογοκρισία ή να τους κατασκοπεύει κάποιος κακοπροαίρετος. Η απελευθέρωση μιας δωρεάν υπηρεσίας VPN για το macOS είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το ProtonVPN προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες, αλλά και συνδρομές επί πληρωμή, οι οποίες είναι πλήρως εξοπλισμένες με δυναμικά χαρακτηριστικά, και διατίθονται για πολλαπλές συσκευές κάτω από ένα λογαριασμό, με υψηλές ταχύτητες.

Η δωρεάν έκδοση, υποστηρίζεται από δωρεές και συνδρομές των υψηλότερων κατηγοριών (υπηρεσιών) και έχει περιορισμένο σύνολο χαρακτηριστικών. Για παράδειγμα, η δωρεάν έκδοση έχει διακομιστές μόνο σε τρεις χώρες, και επιτρέπει σε μία μόνο συσκευή κάθε φορά να συνδεθεί με την υπηρεσία, και μάλιστα έχει χαμηλότερη ταχύτητα.

Ταυτόχρονα, αν θέλετε απλώς να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο ανώνυμα ή να παρακάμψετε τη λογοκρισία, τότε αυτή η δωρεάν υπηρεσία θα είναι μία λογική πρόταση (ίσως και κάτι ) για τις ανάγκες σας, εάν δεν θέλετε να ξοδευτείτε.

Επιπλέον, το ProtonMail και το ProtonVPN γνωρίζουν καλά την ισχυρή τήρηση του απορρήτου των χρηστών και δηλώνουν ότι δεν καταγράφουν την επισκεψιμότητα ή το περιεχόμενο του χρήστη, επίσης δεν κάνουν διακρίσεις κατά των συσκευών που χρησιμοποιούν την δωρεάν υπηρεσία.

Η ProtonMail αναφέρει επίσης: Δεδομένου ότι η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στην Ελβετία, έχει τη δυνατότητα να προστατεύει τους πελάτες της ακολουθώντας τους ισχυρότερους νόμους περί ιδιωτικότητας στον κόσμο που εφαρμόζει η χώρα. Έτσι, για όσους αναζητούν αυστηρή προστασία της ιδιωτικής ζωής, ανωνυμία και δυνατότητα παράκαμψης της λογοκρισίας, αυτή η ελεύθερη έκδοση είναι μια καλή εφαρμογή αν δεν θέλετε να πληρώσετε κάποια συνδρομητική υπηρεσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας