Η Qualcomm ανακοίνωσε το Snapdragon 850 για υπολογιστές Always Connected

Η Qualcomm ανακοίνωσε το Snapdragon 850 για υπολογιστές Always Connected

Η Qualcomm ανακοίνωσε το Snapdragon 850 για υπολογιστές Always Connected.

Η γνωστή κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ ανακοίνωσε σήμερα το Qualcomm Snapdragon 850 Mobile Compute Platform, σχεδιασμένο για υπολογιστές Always Connected (δηλαδή απίστευτα εκτεταμένη διάρκεια ζωής της μπαταρίας).

Η εταιρεία υπόσχεται έως και 30% επιπλέον αποδοτικότητα στις βασικές λειτουργίες, και έως τριπλάσια αύξηση της απόδοσης για διεργασίες στην τεχνητή νοημοσύνη, επίσης θα έχει ταχύτητες συνδεσιμότητας LTE 1,2 gigabits ανά δευτερόλεπτο.

Το μοντέλο Snapdragon 850 είναι στην πραγματικότητα μία βελτιωμένη έκδοση του Snapdragon 845, ωστόσο είναι γεγονός πως παραμελήθηκε και δεν έγινε καμία αναφορά στο Snapdragon 835, δεδομένου ότι ήταν το πρώτο τσιπ που υποστήριζε υπολογιστές τύπου Always Connected. Παρ ‘όλα αυτά, φαίνεται ότι η Qualcomm είναι πρόθυμη να δώσει στα Windows 10 ένα ειδικό τσιπ, ακόμα κι αν δεν είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου για υπολογιστές.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Snapdragon 850 δεν θα χρησιμοποιηθεί σε κανένα τηλέφωνο.

Η ανακοίνωση για το συγκεκριμένο μοντέλο έγινε στο Computex 2018 στην Ταϊπέι. Στην εκδήλωση, η Qualcomm ανέφερε επίσης ότι η Samsung θα είναι ο πρώτος κατασκευαστής smartphone που θα ενσωματώσει το Snapdragon 850 σε μελλοντική του συσκευή.

Όταν τον Δεκέμβριο η Microsoft και η Qualcomm ανακοίνωσαν το όραμά τους για υπολογιστές Always Connected, οι συνεργάτες τους Asus και HP ήταν οι πρώτοι που υιοθέτησαν τα τσιπ Qualcomm Snapdragon σε συσκευές με Windows 10, όπως το το Asus NovaGo και το HP ENVY x2.

«Στη Samsung, κατανοούμε τις μοναδικές ανάγκες των καταναλωτών μας και επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε νέες καινοτομίες για να υποστηρίξουμε τον τρόπο ζωής τους», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Samsung Electronics, ο Kyungsik Choi. «Αυτή η συνεργασία με την Qualcomm Technologies και την πλατφόρμα Mobile Compute Platform του Snapdragon 850 θα μας επιτρέψει να παρέχουμε συνεχώς, τις καλύτερες δυνατές εμπειρίες για φορητούς υπολογιστές προς τους πελάτες μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας