Η Qualcomm Ventures δημιούργησε το επενδυτικό ταμείο AI fund ύψους 100 εκατ. δολ.

Η Qualcomm Ventures δημιούργησε το επενδυτικό ταμείο AI fund ύψους 100 εκατ. δολ.

Η Qualcomm Ventures ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία του AI Fund, ενός επενδυτικού προγράμματος που έχει σκοπό να επενδύσει μέχρι και 100 εκατομμύρια δολάρια σε πολλά υποσχόμενες νέες επιχειρήσεις.

Η παρούσα είδηση ανακοινώθηκε από τον επικεφαλή της Qualcomm Ventures, τον Quinn Li, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας τον Steven Mollenkopf, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σαν Φρανσίσκο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη επένδυση στην AnyVision, μια εταιρία κατασκευής λογισμικού αναγνώρισης προσώπου που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη.

Ωστόσο δεν αποκαλύφθηκε το μέγεθος των επενδύσεων που θα γίνουν σε καθε μία από αυτές τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, αλλά αυτού του τύπου τα επενδυτικά ταμεία είθισται να επενδύουν από 1 εκατομμύριο έως 10 εκατομμύρια δολάρια.

Η Qualcomm Ventures θα επιδιώξει να επενδύσει σε εταιρείες που κυμαίνονται σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών της τεχνητής νοημοσύνης (AI), συμπεριλαμβανομένων, όπως αυτόνομα αυτοκίνητα, ρομποτική, επιχειρηματικές λύσεις, καθώς και πλατφόρμες για τη δημιουργία μοντέλων βαθιάς μάθησης, και ευρύτερα στη μηχανική μάθηση.

Η Qualcomm, ως κατασκευαστής του επεξεργαστή Snapdragon που προορίζεται για κινητές συσκευές και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (αγγλικά: IoT), το ταμείο AI fund ενδιαφέρεται να επενδύσει ιδιαίτερα σε εταιρείες που αναπτύσσουν διάφορα μοντέλα μηχανικής μάθησης για τις προηγμένες συσκευές του σήμερα και του αύριο.

Ο Quinn Li ανέφερε: «Εξετάζουμε διάφορες περιπτώσεις χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης, όπως και την επίλυση πολύ συγκεκριμένων προβλημάτων σε διαφορετικές βιομηχανικές περιοχές».

Η Qualcomm Ventures δημιουργήθηκε το 2000, και σήμερα διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο περίπου 150 εταιρειών, κάτι που σημαίνει πώς μόνο τυχαία δεν βρίσκεται στην κορυφή.

Βέβαια αρκετοί κακοπροαίρετοι οικονομολόγοι αναφέρουν πώς τέτοιου είδους επενδυτικά ταμεία λειτουργούν ως καρχαρίες απέναντι στις μικρές επιχειρήσεις, και προφανώς εκμεταλλεύονται τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και στην ουσία πατάνε επί πτωμάτων για να κατασπαράξουν το θήραμα τους, κάτι που φυσικά έχει μία μεγάλη δόση αλήθειας και δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί.

Όμως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, σε μία ανοικτή οικονομία όπου κυριαρχεί ο καπιταλισμός, λογικό και επόμενο είναι τέτοιου είδους εγχειρήματα να θεωρούνται ως φυσιολογικές κινήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας