Η Udacity θα απολύσει 125 υπαλλήλους στο πλαίσιο συνολικού σχεδίου αναδιάρθρωσης

Η Udacity θα απολύσει 125 υπαλλήλους στο πλαίσιο συνολικού σχεδίου αναδιάρθρωσης

Ο πάροχος online εκπαίδευσης Udacity ανακοίνωσε την απόλυση 125 υπαλλήλων. Η περικοπή του προσωπικού θα ξεκινήσει σήμερα και θα συνεχιστεί μέχρι τις αρχές του 2019 ως μέρος μιας προσπάθειας αναδιοργάνωσης της εταιρείας και επαναπροσδιορισμού της παγκόσμιας στρατηγικής της.

Ωστόσο για εκείνους που δεν γνωρίζουν, τον Αύγουστο η εταιρεία απόλυσε το 5% των εργαζομένων της – περίπου 25 άτομα κυρίως από τα γραφεία της στη Γερμανία.

Η Udacity εκτιμάται πως έχει χρηματιστηριακή αξία 1 δισεκατομμύριο δολάρια, και σε αυτό φυσικά βοήθησε ένας επενδυτικός γύρος εύρεσης κεφαλαίων το 2015 που συγκεντρώθηκαν περίπου 105 εκατομμύρια δολάρια για να αυξήσει τη διεθνή επέκταση της, και από τότε έχει ανοίξει γραφεία στη Βραζιλία, την Κίνα, την Αίγυπτο, τη Γερμανία, την Ινδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο συνιδρυτής της Udacity, ο Sebastian Thrun ανέλαβε τον ρόλο του προέδρου στην εκτελεστική επιτροπή της εταιρείας τον περασμένο μήνα, μετά την αποχώρηση του Vishal Makhijani, ο οποίος προήχθη σε CEO το 2016. Έκτοτε, το διοικητικό συμβούλιο υπό την ηγεσία του Thrun ψήφισε να μειώσουν το υπαλληλικό προσωπικό ούτως ώστε να μειωθεί το λειτουργικό κόστος.

Ως αποτέλεσμα αυτής της κίνησης, η Udacity θα κλείσει το γραφείο της στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας που εργάζονται συνολικά 70 υπάλληλοι. Οι υπόλοιπες περικοπές θα προέρχονται από διαφορά τμήματα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής που σχετίζονται με τη δημιουργία μαθημάτων Udacity.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: Σε παγκόσμιο επίπεδο, η εταιρεία βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο αυτό το έτος, αφού ήδη γνώρισε 25% αύξηση των εσόδων της».

Ο Sebastian Thrunείναι είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος και στην Kitty Hawk, μια εταιρείας που κατασκευάζει ιπτάμενα οχήματα μικρού μεγέθους για προσωπική χρήση. Πριν από αυτό, ήταν αντιπρόεδρος της Google, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, όπως και διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνητής Νοημοσύνης στο Stanford. Όπως καταλαβαίνετε αυτή η σπουδαία προσωπικότητα έχει ένα βαρύ βιογραφικό που αντικειμενικά μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει.

Το Udacity προσφέρει ένα συνδυασμό δωρεάν και πληρωμένων διαδικτυακών εκπαιδευτικών μαθημάτων που ορισμένα εξ αυτών είναι και σε βίντεο. Η εταιρεία ξεκίνησε το 2011 με ένα δημοφιλές μάθημα μηχανικής μάθησης. Στην παρούσα φάση, περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι σε περισσότερες από 190 χώρες διδάσκονται από τα μαθήματα της Udacity για να μάθουν πώς να φτιάξουν πράγματα, όπως για να γίνουν μηχανικοί λογισμικού, προγραμματιστές εφαρμογών, και robot maker.

Το 2014, η Udacity εγκαινίασε το nanodegrees για να συνδέσει τα άτομα που αναζητούν εργασία ή άτομα που ενδιαφέρονται για επανεκπαίδευση σε διάφορες θέσεις εργασίας με τις αναδυόμενες τεχνολογικές εταιρείες.

Η Udacity κατάφερε να κλείσει περισσότερες από 200 συνεργασίες με βαρυσήμαντες εταιρείες, όπως η Mercedes Benz, η Nvidia και η Starbucks για να συνδέσουν τις νανοτεχνολογίες με τις θέσεις εργασίας τους. Τα μαθήματα Nanodegree εκπαιδεύουν τους ανθρώπους να κατασκευάζουν πολύπλοκα πράγματα, όπως να χτίζουν ιπτάμενα αυτοκίνητα ή να δουλεύουν με blockchain . Επίσης, κατά τις αρχές αυτού του έτους ξεκίνησε η σχολή The School of AI,, ένα πρόγραμμα με 4 nanodegrees για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να γίνουν ειδήμονες στη μηχανική μάθηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας