ΑρχικήΟχήματαΗ Volkswagen θα ανοίξει νέο εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων στη Βόρεια Αμερική

Η Volkswagen θα ανοίξει νέο εργοστάσιο ηλεκτρικών οχημάτων στη Βόρεια Αμερική

Η Volkswagen σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα νέο εργοστάσιο στη Βόρεια Αμερική για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων που θα προορίζονται μόνο για την αγορά των ΗΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις του νέου επικεφαλής της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για την Αμερική.

Συγκεκριμένα, ο Scott Keogh, ο νεοδιορισμένος διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Group of America, ανέφερε πως είναι επιτακτική ανάγκη η δημιουργία αυτού του νέου εργοστασίου για την κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα φέρει το εμπορικό σήμα της Volkswagen, όπου θα κοστίζει περίπου από 30.000 έως 40.000 δολάρια.

Ωστόσο, δεν είναι καθόλου τυχαίο πώς η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη στρέφει το βλέμμα της προς τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αναφορικά με τα ηλεκτρικά οχήματα, προφανώς γιατί η Tesla Motors πλέον έχει συντρίψει τους ανταγωνιστές της σε μία χώρα που θεωρείται η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, και κατά συνέπεια οποιαδήποτε καθυστέρηση από πλευράς ανταγωνιστών θα σήμαινε τεράστια οικονομική απώλεια ενδεχόμενων εσόδων.

Η Volkswagen ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα δαπανήσει περίπου 44 δισεκατομμύρια ευρώ (50 δισεκατομμύρια δολάρια) για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αυτόνομης οδήγησης και άλλων προηγμένων τεχνολογιών μέχρι το 2023, ενώ παράλληλα θα διερευνήσει διάφορους τομείς σε συνεργασία με την αυτοκινητοβιομηχανία Ford.

Για να επιτευχθεί το επιθυμητό χρονοδιάγραμμα παραγωγής για το 2020, το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο αρχικά θα κατασκευάζεται εν μέρει έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, και στη συνέχεια θα ολοκληρώνεται στο νέο επιλεγμένο εργοστάσιο, δήλωσε ο Keogh.

Η υπάρχουσα Αμερικανική μονάδα της Volkswagen στη Τσαττανούγκα του Τενεσσί, όπου κατασκευάζονται τα μοντέλα Passat και Atlas, θα μπορούσε να είναι μια ιδανική επιλογή, καθώς υπάρχει αρκετός χώρος σε αυτή την εγκατάσταση, αλλά δεν είναι απαραίτητα επιλέξιμη, δήλωσε ο Keogh.

Βέβαια αξίζει να αναφέρουμε πως τα τελευταία χρόνια οι Αμερικανοί υποστηρίζουν έμπρακτα όλα τα τοπικά προϊόντα και εμπορικά σήματα, όπως συμβαίνει με τα iPhones της Apple, και φυσικά σε αυτό συνέβαλε στο μέγιστο ο Ντόναλντ Τραμπ με την ακραία ρητορική του απέναντι σε κάθε τι ξένο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Αφήστε ένα σχόλιο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166